© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
10.07.2014 21:51:09

Sanchez tudi uradno topničar

Čilski zvezdnik Alexis Sanchez je postal novopečeni član Arsenala, kamor se je preselil iz Barcelone. Prestop je vreden slabih 45 milijonov evrov.

V angleških in španskih medijih so bila namigovanja o prestopu petindvajsetletnega napadalca v zadnjih dneh vse glasnejše, v večernih urah pa so iz vrst Arsenala uradno potrdili prestop enega najbolj vročih južnoameriških nogometašev v svoje vrste. Zanj naj bi odšteli slabih 45 milijonov evrov. Sanchez je bil nazadnje član Barcelone, kjer je na 141 nastopih v polno zadel 47-krat, na evropskih tleh pa se je uveljavil predvsem v dresu italijanskega Udineseja, kamor je prestopil iz vrst argentinskega velikana River Plateja.

alexis sanchez arsenal


"Zelo sem vesel, da se bom pridružil klubu z izjemnim trenerjem, odličnimi igralci in ki igra v zelo močnem prvenstvu," so bile prve besede novopečenega topničarja, ki sta ga v svoje vrste želel zvabiti tudi Liverpool in Juventus. A Arsene Wenger je bil tisti, ki ga je s pogovorom v Braziliji prepričal, da se je pridružil Arsenalu. "Alexis bo tej ekipi nedvomno dodal veliko moči, kreativnosti in kvalitete. Vsi komaj čakamo, da se nam v naslednjih tednih pridruži," je svojemu novemu varovancu dobrodošlico izrazil francoski strateg. Njegovo vrzel naj bi pri Barceloni zapolnil nihče drug kot Urugvajec Luis Suarez.