© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
br, gv
br, gv
10.07.2014 23:05:29

Štromajer: Sposobni smo izločiti tudi Nefči

Grega Wernig

Koprčani so po visoki zmagi nad Čelikom in uvrstitvijo v drugi krog kvalifikacij za ligo Europa zadovoljni s svojo predstavo, hkrati pa se zavedajo, da je zdaj pred njimi zahtevnejši tekmec.

"Fantje so pokazali, da so bile kritike, ki smo jih bili deležni po prvi tekmi, neupravičene. Znova smo dokazali, da smo boljša, kakovostnejše moštvo. Kljub visoki prednosti z motivacijo ekipe nisem imel težav. Smo profesionalci in vsi zelo dobro vemo, kaj moramo početi. Da bi se izognili kakršnimkoli očitkom, sem na igrišče poslal najmočnejšo zasedbo in igralci so upravičili pričakovanja. Ker vedo, da lahko samo z dobrimi igrami obdržijo mesto v udarni enajsterici," je po tekmi dejal domači trener Rodolfo Vanoli in v pričakovanju dvoboja z Nefčijem pristavil: "Zelo dobro se zavedamo spoznanja, da nas čakata dve zelo zahtevni tekmi, a hkrati menim, da smo na izziv pripravljeni."

Jaka Štromajer je v 10. minuti načel gostujočo mrežo, kar je bil začetek črnogorskega konca. "V bistvu niti ni bilo lahko igrati. Prednost s prve tekme smo hitro povišali za še dva gola in odločili tudi dvoboj na Bonifiki. Priznam, da motivacija v nadaljevanju ob neambicioznem tekmecu ni bila več na najvišji ravni. Dvoboj smo mirno pripeljali do konca in bili z mislimi tudi že pri naslednjem nasprotniku. Nefči ima več evropskih izkušenj in milijonski proračun. Je tihi favorit, toda verjamem, da smo sposobni preskočiti tudi drugo oviro."