© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2024 14:27:08

Kaj je odgovornost Riere, kaj odgovornost igralcev? Španec z jasnimi besedami pred biti ali ne biti

Martin Metelko

Albert Riera je govoril na tiskovni konferenci pred povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij.

Trener Celja, ki se je znašel na udaru navijačev in kritik, se pripravlja na obračun, ki je v marsikaterem pogledu obračun za biti ali ne biti. Celjani bodo jutri zvečer proti armenskemu Pyuniku pred domačimi gledalci igrali povratno tekmo play-offa za uvrstitev v glavni del konferenčne lige, pri čemer po prvi tekmi v Armeniji zaostajajo z 0:1. Celjani so kot državni prvaki svoje kvalifikacijsko poletje seveda začeli v ligi prvakov, takrat odmevno menjali trenerja Damirja Krznarja, od takrat pa so se znašli v zapletenem položaju. 

Konferenčna liga je seveda zadnja celjska možnost za evropsko jesen, ob tem so Celjani v škripcih tudi v domačem prvenstvu, zadnji domači poraz 0:3 proti Primorju je tudi prinesel nemalo napetosti. Riera je zato pod pritiskom, njegov nastop pred tako zelo pomembno tekmo pa je bil temu primerno odločen. "Pozabite na Primorje. Pozabite na vse, kar se je zgodilo doslej," je pozval vse skupaj in napovedal, da so ekipi pred tekmo proti Pyuniku stvari jasne. "Prihaja zgodovinska tekma in zanjo imamo načrt. Boljši načrt, kot smo ga imeli na prvi tekmi." 

Pri tem pa je Riera zelo jasno dal vedeti, kakšna je pred tako tekmo razdelitev odgovornosti znotraj ekipe. "Moja odgovornost je oblikovati, določiti ta načrt, o katerem govorim. Odgovornost igralcev pa je, da ta načrt primerno izpeljejo. Rad bi, da bi bili v tem dresu in v takem trenutku motivirani," je poudaril.