© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
28.08.2024 11:32:03

Vroče vprašanje. Je s to potezo regularnost v 1. SNL ogrožena?
Plus

Mariborčani ne bodo potovali v Novo Gorico, Ajdovci bodo prišli v Ljudski vrt.

V sredinem dopoldnevu uradne potrditve vodstva tekmovanja še ni bilo, zato pa sta oba kluba že v začetku tedna sporočila, da tekma 7. prvenstvenega kroga Primorje – Maribor v nedeljo ne bo odigrana v Novi Gorici, kot je bilo predvideno, temveč v Ljudskem vrtu. Razlog je obupno stanje igralne površine v Športnem parku v mestu vrtnic. Menda se je zgodilo na pobudo vijoličastih, ki so se s predlogom obrnili na NZS, ki je o tem obvestila Ajdovce in padel je dogovor o zamenjavi gostiteljstva. To pomeni, da bodo Mariborčani v Novi Gorici gostovali v 16. krogu v drugi polovici novembra, ko bi moral biti dvoboj odigran pod Kalvarijo. Štajerci so nemudoma krenili v akcijo, da bi se na tribunah zbralo čim več gledalcev.

"Po spremembi prizorišča in potrditvi dodatne tekme v Ljudskem vrtu v tem tednu omogočamo navijačem dodatno ugodnost, ki velja za kupce navadnih vstopnic. Nakup vstopnice za četrtkov play-off, ki bo odločal o uvrstitvi v skupinski del konferenčne lige, vam zagotavlja sedež na nedeljski prvenstveni tekmi s Primorjem (1. septembra, ob 17.30)," so sporočili 16-kratni prvaki.

Želja Maribora je razumljiva. Vse ekipe bi najraje igrale na vzorno pripravljeni travnati površini, predvsem kakovostne, poleg tega se bodo po napornem evropskem spopadu z Djurgardnom izognili potovanju na Primorsko. Da so sinovi burje privolili v zamenjavo, pa je vsaj manjše presenečenje. Predvsem iz vidika tekmovalnosti, saj bi na 'grbavici' bržčas imeli večje možnosti za uspeh, ob vsem tem pa je težko oporekati tistim, ki trdijo, da je na ta način ogrožena regularnost tekmovanja.