© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
28.08.2024 09:40:33

Olimpija se krepi pred tekmo sezone: Prihaja otrok Real Madrida

Grega Valančič

Obrambna vrsta Olimpije bo močnejša za nogometaša, ki je rasel v akademiji madridskega Reala.

V četrtek Olimpijo čaka tekma sezone. Na povratni tekmi se bodo za mesto v Uefini konferenčni ligi udarili z Rijeko, prva tekma se je končala z 1:1.

Eno glavnih vprašanj za ljubljanski tabor predstavlja zdravstveno stanje Davida Sualeheja; levi bočni branilec je na Rujevici začutil bolečino v levi nogi, zato je bil zamenjan ob polčasu. Portugalca je na večnem derbiju nadomestil Justas Lasickas, sicer desničar, ki se bolje počuti na desnem boku, zdaj pa bo konkurenco na Sualehejevem igralnem mestu zaostril še novinec v zeleno-belih vrstah.

Jordi Govea v četrtek še ne bo imel pravice nastopa, v prihodnje pa bi lahko bil dragocen adut čete Victorja Sancheza. Petindvajsetletni bočni branilec je v Olimpijo prispel iz Bolgarije, kjer je igral za Beroe, v zadnji sezoni je prevzel tudi kapetanski trak.

V Ekvadorju rojeni nogometaš je odraščal v Madridu, razvijal se je v akademiji Reala in tam igral vse do selekcije do 19 let. Sledil je prestop v angleški Swansea, nato še v Cincinnati, pred dobrim letom dni pa je odšel v Bolgarijo.

"Zelo sem navdušen nad prihodom v Olimpijo! Zame je to velik korak naprej v moji karieri. Pridružil sem se največji ekipi v državi, zato želim iz dneva v dan dajati vse od sebe za ta klub. Prepričan sem, da lahko storimo veliko dobrega. Imamo mlado ekipo, vendar z veliko kakovosti. Glavni trener je hkrati zelo izkušen. Ogledal sem si zadnji tekmi proti Rijeki ter Mariboru in bil zelo zadovoljen z videnim. Sicer sem prvič v Sloveniji, a takoj sem videl, da gre za zelo lepo državo. Mesto mi je zares všeč in tudi to pri takšnih življenskih spremembah zares veliko pomeni," je ob prihodu povedal Govea, ki bo v zmajevem gnezdu nosil številko 33.