© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2024 10:34:48

Od tega jutra je dokončno jasno, Stožice bodo jutri grmele, kot niso še nikoli

alesfevzer.com

Vse je pripravljeno za nogometni spektakel, kot ga Ljubljana ne doživi prav pogosto. Za jutrišnjo tekmo med Olimpijo in Rijeko so Stožice razprodane.

Danes zjutraj so pošle še zadnje vstopnice za jutrišnjo povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo. V resnici je na voljo še nekaj sedežev na VIP-tribuni po ceni 80 evrov, a običajni sektorji okoli igrišča so obarvani v rdečo.

Ker gre za tekmo visokega tveganja, bo med organiziranimi hrvaškimi navijači in sosednjimi sektorji tako imenovana tampon cona, varnostna praznina. Na drugi strani je organizator izrazito zmanjšal tovrstno praznino med domačo navijaško skupino in ostalimi Olimpijinimi podporniki. Po oceni naj bi bilo skupaj praznih največ 1300 sedežev.

V Stožicah naj bi se jutri zbralo med 14 in 15 tisoč gledalcev, tako da se bo tekma gotovo uvrstila med najbolj obiskane v 14-letni zgodovini objekta. A jasno je, da rekordna številka 16.432, ki jo je dosegla slovenska izbrana vrsta lani jeseni na odločilni kvalifikacijski tekmi za Euro s Kazahstanom, nikakor ni ogrožena.

Na tekmi bo vsaj 800 navijačev Rijeke, skoraj gotovo pa celo nekaj več. Hrvaški mediji napovedujejo vsaj dvakrat večjo številko, saj naj bi številni Rečani kupili vstopnice na sosednji tribuni od sektorjev, ki so rezervirani za gostujoče navijače (S28 in S29). Obenem južni sosedje opozarjajo, da na sosednje tribune ne bo mogoč vstop z obeležji Rijeke.

razprodane stozice


Pristojni organ je za to tekmo določil personalizacijo. Vstop na stadion bo tako mogoč le z izpolnjeno vstopnico (napisanimi osebnimi podatki) in predložitvijo osebnega dokumenta. Zaradi tega bo na vhodih nekoliko večja gneča kot sicer.

Imetniki vstopnic imajo brezplačen prevoz z avtobusi LPP-ja tri ure pred in po tekmi. Sicer bo za domače navijače na voljo parkiranje v garaži 5, za gostujoče navijače pa je rezervirano parkirišče Žale V. Reški klub, denimo, svoje navijače, ki bodo na tekmo potovali v lastni režiji, opozarja, da se najpozneje ob 15.45 zberejo na počivališčih Lom in Podsmreka, od tam se bodo v spremstvu policije odpeljali do prej omenjenega parkirišča.

Skupina Green Dragons v navezi z ljubljanskim klubom poziva vse navijače, naj bodo dovolj zgodaj na tribunah, da bo na Stožicah zdaj že udomačena 'Mala terasa' z visoko dvignjenimi zeleno-belimi šali zvenela udarno kot še nikoli doslej.