© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(rp)
(rp)
28.08.2024 12:02:11

Na kvalifikacije za ligo prvakinj v hotel 150 kilometrov stran

Vladimir Kokol
Vladimir Kokol
alesfevzer.com

Nogometašice Mure None turnir prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj čaka v naslednjem tednu na Cipru. Tam so organizatorji storili vse, da jim jo tudi malce zagodejo.

Turnir na vročem Cipru bo potekal v mestu Pafos, namestitev pa so v murašice dobile v hotelu v kraju, ki je od prizorišča tekme oddaljen 150 kilometrov. Tako si bo v zakup potrebno vzeti še dolgo vožnjo do stadiona. Za nameček so jim začetek prve tekme s severnoirskim Glentoranom namenili v sredo ob 17. uri, ko gre pričakovati, da bo temperatura gotovo prek 30 stopinj v senci. Ob tem jim pred tekmo tudi niso omogočili treninga na stadionu. V uteho je Sobočankam vsaj dejstvo, da bodo od prizorišča podobno oddaljene tudi Severne Irke.

V privilegiranem položaju se je tako znašla domača ekipa Apollona, ki se ji ne bo potrebno nikamor voziti, svojo tekmo proti armenskemu Pjuniku pa bodo odigrale v večernih urah. Trenerja Mure Vladimirja Kokola je presenetila tudi informacija, da so pri ciprskem klubu v svoje vrste pripeljali 13 novih igralk; devet Američank, špansko vratarko, tudi neko Mehičanko. "Tu očitno ni pravila največ treh igralk izven evropske unije, kot je to v moškem nogometu," to preseneča Kokola, ki ob tem dodaja: "Domača ekipa je organizator in vse delajo na svoj mlin. Na to ne moreš imeti vpliva."

Murin strateg je v pripravi na tekmo razmišljal tudi o razmerah: "To bo za nas dodaten izziv. Prav zato smo v zadnjem obdobju dobro izkoristili naše vreme in pogosto trenirali na tej vročini. Tako so igralke teh razmer že vajene in to na našo igro ne bi smelo vplivati. Glede terena pa ne vemo, v kakšnem stanju bo. To bomo videli šele na prizorišču."

Tudi z novinko iz Ukrajine

Čeprav uvodni preizkus proti novinkam v ligi Aluminiju, ki so jim zabile deset zadetkov, še ni mogel pokazati prave slike, je jasno, da je ekipa veliko pridobila z vrnitvijo Sare Makovec, v minuli sezoni v dresu Olimpije najboljše strelke lige. Ob njej so novinke še branilka iz Moldavije Anastasia Sivolobova, švicarska vratarka Emilie Garillet, ki je nazadnje branila v Italiji, povratnica iz Španije Anja Eferl ter kot zadnja okrepitev še ukrajinska branilka Darja Kravic. Je tudi reprezentantka svoje države, za katero je zbrala že 50 nastopov in igrala v že nekaj močnih ligah.

Kokol je z vsemi novinkami za zdaj zelo zadovoljen. "Čeprav nikoli ne veš, v kakšnem stanju dobiš igralke, ki pridejo iz tujine, in kako se bodo vklopile v določeni sistem in sredino, lahko že rečem, da smo z njimi imeli kar srečo. Vse so se izkazale kot zelo pozitivne osebnosti. Vedno so dobre volje in nasmejane. Najbolj pomembno je, da so punce med samo 'klapa', to največ velja. Morda je bil pri novinki iz Moldavije manjši primanjkljaj pri telesni pripravi, a je v štirih tednih že prišla v želeno formo in že na prvi tekmi pokazala, da nanjo lahko računamo. Tudi Ukrajinka bo za nas velika okrepitev, čeprav bo potrebovala še nekaj časa, da pride v zaželeno formo. Se pa že na treningih vidi, da je iz pravega testa," jo bo preizkusil že na petkovem prvenstvenem obračunu z Radomljankami.