© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.07.2015 22:15:38

Turški velikan boljši od Zavrča

Drago Wernig - TAKA

Potem ko so v uvodu prvenstva merili moči z Mariborom in Olimpijo ter obakrat ostali neporaženi, so nogometaši Zavrča odigrali naslednjo v nizu zahtevnih preizkušenj.

Tokrat prijateljsko. Odpravili so se k severnim sosedom, v Ilzu so se udarili z Bešiktašem, ki se v Avstriji pripravlja na prihajajoče izzive. Turški velikan je po pričakovanjih slavil, a končni izid 5:0 (2:0) vendarle ni stvarni odsev dogodkov na igrišču.


Haložani niso bili v tako podrejenem položaju, kot bi lahko sklepali po rezultatu, vsekakor pa je za varovanci trenerja Ivice Solomuna nadvse koristna izkušnja. Predvsem za tiste mlajše, ki so prav tako dobili priložnost, hrvaški strokovnjak je priložnost ponudil 24 igralcem. 


Še najbolj je ugajal Veljko Batrović, ki je medtem pridobil pravico nastopa tudi na uradnih tekmah in bo že na sobotnem gostovanju v Velenju močno orožje Zavrča. Za klub iz Istanbula so v polno zadeli Cenk Tosun (27), Ersan Gülüm (45), Oguzhan Özyakup (70), Ismail Köybası (88) in Mustafa Pektemek (90).