© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
21.07.2015 08:46:26

Ranko Stojić: Prvič slišim, da se zanimamo za Vidmarja

Grega Wernig

Bi se lahko Nejc Vidmar že v tem prestopnem roku preselil k Olimpiji? Odgovor na to smo poiskali pri generalnemu direktorju zeleno-belih Ranku Stojiću.

Olimpija ima v tem trenutku v članski ekipi kar štiri vratarje. Poleg Aleksandra Šelige, ki je na tekmi z Gorico stopil med vratnici, še Roka Vodiška, ki je sedel na klopi, ter Darka Brljaka in Aljaža Ivačiča, ki sta poškodovana zasedla mesto na tribuni.

Kljub izdatnemu številu čuvajev mreže je v zadnjih dneh v javnost prišla govorica, da se je Olimpija ogrela prav za vratarja, zmaji naj bi namreč želeli v svoje vrste zvabiti Nejca Vidmarja. Ni ga treba posebej predstavljati: gre za Ljubljančana, ki že vrsto let brani za Domžale. Toda pogodbo s slednjimi ima podpisano le še za eno leto, kar pomeni, da bi ga lahko domžalski klub naslednje poletje izgubil, ne da bi zanj prejel evro.

DOBRO GA POZNA
Če bi ga torej pri nekdanjem prvaku prodali že letos, to ne bi bilo pretirano presenečenje. Že res, da bi ostali brez odličnega vratarja, a bi z njim vsaj zaslužili. In glede na govorice precej dobro, Olimpija naj bi namreč zanj ponujala med 100 in 200 tisoč evri.

Ker so se govorice v preteklih dneh še povečale, smo se odločili, da bomo zgodbo preverili kar pri Ranku Stojiću, ki se je včeraj na naš klic tudi odzval. "Da naj bi se zanimali za Vidmarja? Prvič slišim!" je kot iz topa izstrelil generalni direktor Olimpije. In nadaljeval: "Nejca sicer poznam in vem, da je dober vratar. Ogledal sem si obe tekmi Domžal v kvalifikacijah za ligo Europa in se na lastne oči prepričal o njegovih kvalitetah. Vem tudi, da je slovenski rekorder po minutah brez prejetega gola. Toda dejstvo je, da se o tem, da bi ga pripeljali, nismo pogovarjali. Tudi zaradi tega, ker smo zadovoljni s svojimi vratarji. Aleksander Šeliga je na prvi tekmi z Gorico branil odlično in ne vidim potrebe po tem, da bi na tem igralnem mestu karkoli spreminjali." Ob Kamniški Bistrici so torej več kot očitno lahko mirni …

930-6-vidmar gw
Grega Wernig


Stojića smo povprašali tudi za mnenje o prvi tekmi Olimpije in visoki zmagi nad Gorico. "Glede na to, da je bila to naša prva tekma, sem zelo zadovoljen. Takšne preizkušnje so vedno zahtevne ter predvsem nepredvidljive in delikatne. Po navadi se končajo s precej nižjim izidom. Zato sem zadovoljen. V fazi napada smo bili resnično zelo dobri, glede igre v obrambi pa bi si želel, da bi Gorici dopustili manj prostora in manj priložnosti. Ampak vseeno, bilo je dobro. Nekateri posamezniki so me zelo pozitivno presenetili. Recimo Darijan Matić, ki je bil pod dodatnim pritiskom prav zaradi mene, saj sem veliko govoril o položaju defenzivnega vezista. Ampak odigral je vrhunsko. Morda je že res Šporar nosil trak, toda Matić je tisti, ki je odigral kot pravi kapetan," je ob koncu pogovora še povedal Stojić.