© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.07.2015 21:11:44

Luis pri Chelseaju le leto dni

Brazilski bočni branilec Filipe Luis se vrača k Atleticu. Od tam je pred letom dni prestopil k Chelseaju, a mu na Otoku očitno ni bilo najbolj všeč.

Luis je k londonskim modrim odšel v paketu z Diegom Costo, potem ko sta odigrala izjemno pomembno vlogo pri pohodu madridskih rdeče-belih do naslova španskih prvakov in evropskih podprvakov. Chelsea je tedaj za Brazilca odštel 22 milijonov evrov, trener Jose Mourinho pa si je od njega obetal zelo veliko. 

Težko je reči, da tega ni dobil. Luis je igral dobro in s Chelseajem takoj postal tudi angleški prvak, toda nikoli se ni zares navadil ne na nov klub ne na novo mesto in tako po koncu sezone so se je pojavile govorice, da se želi vrniti k Atleticu. Govorice, ki so se izkazale za povsem resnične

Atletico ni imel nič proti vrnitvi, kluba sta sedla za pogajalsko mizo in se zdaj dokončno dogovorila za vnovičen prestop. Luis je že odletel nazaj proti Madridu, rdeče-beli s stadiona Vicente Calderon pa bodo zanj plačali 16 milijonov evrov in tako v bilanci prikazali tudi nekaj malega profita.