© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.07.2015 20:03:03

Vijoličasti v daljni azijski stepi (fotogalerija)

Nogometaši Maribora so po najdaljšem poletu v zgodovini klubskih gostovanj prispeli v kazahstansko prestolnico Astano, kjer jih v sredo čaka nadvse pomembna tekma.

Zelo dolgo potovanje so Mariborčani doživeli že v tisti sezoni, preden so ligo Europa zamenjali za ligo prvakov, ko so igrali v Kazanu proti tatarstanskemu Rubinu. No, tokrat je bil polet še kako uro daljši (vse skupaj približno pet), tako da jih je jeklena ptica popeljala globoko v osrčje Azije. 

Kazahstan seveda geografsko spada k tej celini, a se je pred nekaj leti preselil v evropsko nogometno družino, pri čemer mu je kajpak pomagala njegova izrazita finančna moč. V resnici gre torej za gostovanje sredi druge celine, zaradi česar je odprava tudi odšla na pot skoraj 60 ur pred tekmo, kar je precej več od običajnega. 

Kot nam je sporočil naš poročevalec s te dolge poti in seveda tudi iz Astane, je pot potekala mirno, slovenske prvake pa sta zvečer po tamkajšnjem času (časovna razlika je kar štiri ure) pričakala razkošno letališče in mesto, ki po prometu še vedno spominja na nekdanjo Sovjetsko zvezo, po infrastrukturi pa je bližje Dubaju.

Maribor bo povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov igral v sredo ob 20. uri po lokalnem času, torej že ob 16. uri po slovenskem, pri tem pa bo seveda branil prednost 1:0, ki si jo je z zadetkom Marka Šulerja priigral na domačem igrišču. 

Galerija