© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.07.2015 18:24:57

Otrok joče, takoj ustavite avtobus!

Brazilski branilec Benfice Luisao je postal junak množic, potem ko je javnost izvedela za njegovo izjemno dejanje po prijateljskem srečanju s PSG-jem v Torontu.

"Zakaj tisti deček joče?" je visokorasli Brazilec menda vprašal soigralce, potem ko je klubski avtobus že odpeljal izpred stadiona. In eden od njih mu je povedal, da joče zato, ker je želel prav Luisaov avtogram, a ga v gneči ob vzpenjanju na avtobus nekdanji brazilski reprezentant ni opazil. Je pa bil odločen, da bo to svojo nepozornost (čeprav nikakor ne nenamerno) popravil.

"Takoj ustavite avtobus," je zaklical proti vozniku in ta je zvezdnika seveda ubogal. Vrata so se odprla, Brazilec je skočil z vozila in stekel proti jokajočemu otroku ter ga hitro potolažil. Ne samo avtogram, dal mu je še več. Hitro je slekel majico in jo malčku porinil v roke, ob tem pa se je z njim tudi na kratko pogovoril, tako da je solze hitro zamenjal širok nasmešek.

Tako se je lahko zadovoljen vrnil na avtobus, podrobnosti dogodka pa so postale znane šele po tem, ko se je Brazilcu na enem od socialnih omrežij zahvalila dečkova starejša sestra. "Pozneje je spet začel jokati in jokal vse do doma, a šlo je za solze sreče," je zapisala in ganila velik del nogometnega sveta.

"Čisto nič ne bi bilo narobe, če bi Luisao ostal na avtobusu; bil je utrujen in mojega brata res ni videl. Toda vseeno se je vrnil, in pri tem nikakor ne gre za majico, temveč za samo gesto. In za dokaz, da so nekateri junaki resnični," je še dodala mladenka, ki je pojasnila, da je njen brat eden največjih Luisaovih oboževalcev.