© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.07.2015 20:33:53

Messiju bogastvo za kratek obisk Gabona

Verjetno marsikdaj pomislite, da imajo najboljši nogometaši sveta dovolj denarja. No, če drži podatek ugledne francoske revije, potem nikakor nimate prav.

Medtem ko je pretekli konec tedna evropska prvakinja Barcelona odšla na pripravljalno turnejo v Združene države Amerike, je njen prvi zvezdnik Lionel Messi po vrnitvi iz Južne Amerike dobil še nekaj dodatnega dopusta. Delček je izkoristil za zelo presenetljiv obisk Gabona, afriške države z zelo bogatim predsednikom. 

Kontroverzni politik Ali Bongo je bil nogometašev gostitelj in ga je tudi osebno popeljal po ulicah prestolnice, potem ko je Messi sodeloval na svečani prireditvi ob polaganju temeljnega kamna novega nacionalnega stadiona. Praktično takoj zatem je Leo državo zapustil in odšel v Evropo. 

Obisk je bil tako zelo kratek, da je bil Messi ves čas oblečen v udobna oblačila, v katerih je potoval, in je tak tudi stal ob uglajenih politikih na slovesnosti. Kljub navdušenju med prebivalstvom pa so se pojavili tudi pomisleki na temo, po kateri logiki je najboljši nogometaš sveta državo sploh obiskal. 

In če je verjeti sloviti reviji France Football, ki je Messiju podelila že štiri zlate žoge, so ti pomisleki še kako na mestu. Ekscentrični Bongo naj bi namreč za ekspresno kratek obisk velikega zvezdnika temu plačal neverjetnih 3,5 milijona evrov, s čimer bi po mnenju mnogih v Gabonu lahko naredil marsikaj neprimerno bolj nujnega.