© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
12.05.2015 13:32:09

Zahović se je zavil v molk

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti so v Zavrču nadaljevali pohod proti petemu zaporednemu naslovu prvaka, skupaj že trinajstemu. V zadnjih treh krogih potrebujejo še točko, šampionsko slavje pa v Ljudskem vrtu pripravljajo že v soboto, ko bodo merili moči z Domžalčani.

Po dinamičnem prvem polčasu se je v nadaljevanju dvoboja v Zavrču zdelo, da si bodo Mariborčani zakomplicirali življenje. Nekoliko presenetljivo so se znašli v zaostanku, a jih to ni vrglo iz tira. "Ker smo bili na takšni ravni, da ni bilo strahu, da nam rezultata ne bi uspelo obrniti v našo korist. Naša podoba je bila takšna, da sem bil o tem prepričan. Bilo je le vprašanje časa, zaostanek me ni skrbel," se je na sobotno dogajanje v Halozah ozrl Zlatko Zahović.

Marcos Tavares in soigralci so stvari hitro postavili na svoje mesto. S tremi goli za tri točke o zmagovalcu niso dovolili niti kančka dvoma. "Bili smo dobri, odigrali izjemno tekmo predvsem v taktičnem pristopu. Z zbranostjo vseh 90 minut, v pravi podobi. Tako izrazito smo prevladovali, da nas vodilni zadetek gostiteljev ni vrgel iz ritma. Že v prvem polčasu smo imeli dogajanja pod nadzorom, tako da smo nadaljevali v istem ritmu, v nadaljevanju dvoboja se nam je preprosto moralo odpreti. Res je, da je nogomet nepredvidljiv, a se je hitro obrnilo po naših željah. Tokrat smo bili na tako visoki ravni, da bi vse razen naše zmage pomenilo veliko presenečenje glede na razmerje na igrišču," je povedal Ante Šimundža, ki ga seveda veseli, da so bili njegovi varovanci nadvse razpoloženi.

Statistika razkriva, da je bil prvo ime dvoboja Dalibor Volaš. Veselil se je že desetega spomladanskega gola, hkrati je prispeval dve podaji. Tudi hitri Sintayehu Sallalich je znova opozoril na svoje sposobnosti, Aleš Mertelj je korektno opravil svoje naloge v zvezni vrsti in imel v Amirju Derviševiću pravšnjo pomoč, o Marcosu Tavaresu ne gre izgubljati besed, zato pa se je znova vredno dotakniti Agima Ibraimija.

Potem ko je po dolgem "premoru" zablestel proti Celju, je bil tudi v sobotnem večeru odličen. Kot na dlani je, da gre za igralca, ki ima nekaj več. S pravim makedonskim reprezentantom ima mariborska igra dodatno razsežnost. Ko je razigran, z lahkoto ustvarja 'višek', kar omogoča dovolj prostora tudi soigralcem, in na ta način je kakopak vsem lažje igrati, da o natančno vodenih izstrelkih iz prekinitev niti ne govorimo.

Na stanje duha v mariborski zasedbi ni vplival niti razplet v Areni Petrol, po katerem je bilo jasno, da si zasedba iz Ljudskega vrta v Zavrču še ne more zagotoviti trinajste zvezdice. "O zadevah, na katere ne moremo vplivati, ne razmišljamo. Priznam, da pred tekmo sploh nisem vedel za rezultat iz Celja. Osredotočeni smo le nase, z drugimi se ne ubadamo," pravi Ante Šimundža.

Če slavja ni bilo v Zavrču, pa se to pripravlja v soboto v Ljudskem vrtu, ko bodo na nasprotni strani Domžalčani. "Nedvomno bo tekma zanimiva, ekipa bo pripravljena, tukaj pa kot pri vseh velikih trenutkih potrebujemo Ljudski vrt, da nas potisne naprej, kolikor je mogoče. Vemo, kaj nam in navijačem prinaša prvo mesto. Prihaja neugoden tekmec, a glede na prikazano, na formo, v kateri smo, lahko razmišljamo pozitivno. Spoštujemo Domžalčane, želimo pa nove tri točke. Z energijo ekipe in energijo Ljudskega vrta" poudarja trener Maribora.

Medtem športni direktor že sestavlja igralski mozaik za prihodnjo sezono. Kot smo že poročali, smo iz zelo zanesljivega vira izvedeli, da Sintayehu Sallalich ne bo več edini Izraelec pod Kalvarijo. Po teh navedbah naj bi se mu pridružil Marwan Kabha.

Gre za 24-letnega igralca Maccabija iz Petah Tikve, v dresu katerega je do zdaj odigral 91 tekem in dosegel šest golov. Najbolje se znajde na položaju zadnjega veznega igralca in je nekdanji mladi izraelski reprezentant, barve svoje domovine je branil na trinajstih preizkušnjah. Zlatko Zahović se je za takšen tip igralca bržčas odločil tudi zaradi neprijetne poškodbe hrbta Željka Filipovića, ki naj bi bil sicer po napovedih zdravnikov, če le ne bo dodatnih zapletov, do začetka poletnih priprav znova pripravljen na največje napore.

Kaj zmore Marwan Kabha, si lahko ogledate v dveh videoprispevkih, ki sta objavljena na naši spletni strani, izraelski novinarji o njegovi kakovosti govorijo s precejšnjo mero spoštovanja.

Seveda smo se obrnili na snovalca kadrovske politike pod Kalvarijo. Z željo, da prikima našim navedbam o novi izraelski moči v Ljudskem vrtu, toda brez uspeha. Zlatko Zahović ni želel komentirati ničesar, ob skrivnostnem nasmešku se je zavil v molk, tudi dodatna vprašanja ga niso razorožila. Potrditve nismo dobili, a vsega skupaj prav tako ni niti zanikal ...