© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
12.05.2015 11:51:09

DOMŽALE - KOPER: Na robu se obdržimo

Nikola Miljković

Močan naliv je preprečil sobotno izvedbo dvoboja med dvakratnimi prvaki in kanarčki, danes ob Kamniški Bistrici tovrstnih težav ne bi smelo biti. Gostitelji nujno potrebujejo ves izkupiček, zasedba z Obale je z mislimi že pri finalu pokalnega tekmovanja.

Danes bo precej jasno, čez dan bo nekaj prosojne oblačnosti. Ponekod bo pihal južni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 23 do 26 stopinj Celzija, pravi vremenska napoved, ob kateri je kakopak jasno, da bo prestavljena tekma Domžale – Koper pozno popoldne pod streho.

V soboto pogoji niso bili regularni in Davorju Drečniku ni preostalo drugega, kot da tekmo prestavi, medtem se domžalski nameni kakopak niso spremenili. V boju za nastop na mednarodnem prizorišču so točke tako rekoč nujno zlo. Olimpija, resda z 90 minutami več na igrišču, ima na četrtem mestu na lestvici le še točko manj, dvakratni prvaki se bremenu na svojih plečih ne morejo izogniti.

"Pritisk smo si ustvarili sami. Imeli smo nekaj zaključnih žog, ki jih nismo izkoristili, in seveda ni bilo za pričakovati, da bodo ostali v nedogled delali napake. Zdaj moramo biti močni pod pritiskom. Smo v položaju, ko si dejansko rešujemo kožo. Večkrat smo že pokazali, da na robu ne pademo čezenj, ampak se obdržimo. Danes bomo to znova dokazali," je odločen Luka Elsner.

In kaj pomeni prestavitev v smislu ponovne priprave ekipe? "Napetost, ki jo ustvarjamo pred tekmo, se je sprostila in zdaj jo je treba ponovno vzpostaviti. Poleg tega smo dobili dva dodatna dneva za pripravo, ki nam zagotovo ne bosta škodovala," je odvrnil trener Domžal, ki ne bo imel na voljo popoldne zasedbe, kar na drugi strani velja tudi za Rodolfa Vanolija.

A četudi bi imel na voljo vse moči, bi marsikateremu glavnemu adutu namenil počitek. Iz preprostega razloga, ker so Koprčani prvenstvo zdavnaj zavozili in se že začeli pripravljati na finale pokalnega tekmovanja, ki je njihov veliki cilj.