© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.05.2015 16:29:19

Mojstrovina v 3. angleški ligi (video)

vszi

Tretja angleška liga se počasi bliža koncu. Klubi igrajo končnico za napredovanje v drugo ligo, zelo dobro pa kaže klubu Preston North End, ki se je po zmagi nad Chesterfieldom uvrstil v finale končnice. Veliko zaslug gre Jermainu Beckfordu, ki je včeraj zabil prelep zadetek.

Preston, ki je redni del tekmovanja končal na 3. mestu - prvem, ki ne vodi direktno v drugo ligo -, se je v polfinalu končnice pomeril s šestouvrščenim Chesterfieldom in ga premagal na obeh tekmah. Na prvem obračunu v gosteh je Preston slavil z 1:0, edini zadetek je zabil Jermaine Beckford, na drugem dvoboju pa so slavili celo s 3:0. 

Znova je bil junak obračuna Beckford, ki je zabil dva zadetka, prava mojstrovina pa je bil njegov drugi - in tretji na tekmi -, ki ga je dosegel skorajda s polovice igrišča. 

Beckford, ki je za jamajško reprezentanco zbral šest nastopov, je nekdanji mladinec Chelseaja, ki je v svoji karieri igral tudi za Leeds United, Everton in Leicester City, trenutno pa je član Boltona in ima pri Prestonu status posojenega nogometaša. 

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate odličen zadetek Beckforda.