© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
11.05.2015 12:36:22

V finalu brez Španca?

Grega Wernig

Pogled na lestvico je napovedoval drugačno dogajanje, toda naposled so se morali Celjani v obračunu z Radomljani, ki bodo v prihodnji sezoni znova igrali med drugoligaši, krepko potruditi, da so osvojili pomembne točke v boju za uvrstitev na mednarodno prizorišče. A ostal je tudi grenak priokus.

Pričakovati je bilo, da bo za Celjane tekma z Radomljami "običajen delovni dan v pisarni", toda varovanci trenerja Simona Rožmana so se morali pošteno potruditi, da so strli odpor novih, starih drugoligašev, ki so v Areni Petrol sproščeni dokazali, da znajo igrati dober nogomet.

Na drugi strani gostiteljem igra ni stekla, kot bi si želeli. Pri grofih je opazno, da jim ob natrpanem urniku in ne pretirano širokem kadru manjka svežine, kar vpliva na kakovost njihove podobe. A če kdo, ima dovolj energije še vedno Benjamin Verbič, na krilih katerega so domačini dosegli namen in ostali najbližji zasledovalci Maribora. Novi član Københavna se je dvakrat vpisal med strelce, proti zadnjeuvrščeni ekipi je na štirih preizkušnjah v tej sezoni dosegel kar sedem golov. Še zlasti je zablestel v 59. minuti, ko ga med samostojnim prodorom niso uspeli zaustaviti kar štirje nasprotni igralci, nakar je sledil še odličen strel v desni zgornji kot nemočnega Andrića.

"Že res, da sem dvakrat zadel, toda brez pomoči soigralcev to ne bi bilo mogoče, dosegli smo ekipni uspeh. A roko na srce smo pričakovali lažje delo, toda sproščeni tekmeci so bili zahteven zalogaj," je dejal Benjamin Verbič in opozoril: "Privoščili smo si dve individualni napaki, kar so tekmeci unovčili. To bomo skušali na treningih izboljšati, da se nam kaj podobnega ne bi več pripetilo."

Obakrat je pomanjkanje zbranosti po podaji iz prekinitve izkoristil Igor Barukčić. "Prizadevali smo se predstaviti v čim boljši luči in menim, da nam je to kar dobro uspelo. Prav tako kot zatresti celjsko mrežo, kar nam na treh predhodnih preizkušnjah ni uspelo. Poskušali smo malce zakomplicirati boj za Evropo, vendar se nam ni izšlo, gostitelji so zasluženo zmagali," je povedal kapetan Radomelj.

Gostitelji so si ves izkupiček zagotovili v 78. minuti, ko je Danijel Miškić unovčil podajo Jona Šporna in nezbranost gostujočih branilcev, že pred tem je Matej Jug pokazal dva rdeča kartona. Najprej je moral zaradi dveh rumenih opozoril predčasno pod prho gostujoči nogometaš Marko Petrović in nato še poveljnik domače obrambe Ramon Soria, ki mu je tolminski delivec pravice pot v slačilnico pokazal po prekršku nad Goranom Vukom, ki bi sicer prišel do soočenja z Maticem Kotnikom.

Španskega branilca torej ne bo na naslednji nadvse pomembni preizkušnji proti Olimpiji v Stožicah, za Celjane pa je še bolj skrb vzbujajoče spoznanje, da bo bržčas manjkal tudi v finalnem pokalnem obračunu s Koprčani, ki bo 20. maja na Bonifiki.