© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
11.05.2015 11:30:59

Vratar Diego Alves uspešnejši od Ronalda

Vratar Valencie Diego Alves je očitno specialist za branjenje enajstmetrovk Cristianu Ronaldu.

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je v dresu madridskega Reala že trikrat izvajal najstrožjo kazen, ko mu je nasproti stal Diego Alves. Ronaldo in Alves sta si prvič iz oči v oči stala v sezoni 2009/10, ko je bil Brazilec še v vratih Almerie. Takrat je Ronaldo v svoji prvi sezoni pri Realu streljal v desni vratarjev kot, Alves pa je njegov strel dobro predvidel in ga tudi ubranil.

Naslednjič je Ronaldo z enajstmetrovke Alvesa preizkusil šele v letošnji sezoni, ko je Real gostoval v Valencii. Tokrat je bil uspešnejši napadalec Reala, ki je spet ciljal v desni vratarjev kot, Alves pa se je vrgel v levo.

Nazadnje sta se Real in Valencia pomerila v soboto v Madridu, tudi tokrat pa je sodnik pokazal na najstrožjo kazen. Izvajalec je bil še enkrat več portugalski zvezdnik, v golu pa mu je še tretjič nasproti stal Alves. Še predno je Ronaldo izvedel najstrožjo kazen, mu je Alves dejal, naj strelja v desni kot in hkrati s prstom pokazal v svojo desno stran. Ronaldo je očitno podlegel tej psihološki igrici, streljal v desno, v isto stran pa se je vrgel tudi vratar, ki mu je tako ubranil še drugi strel z najstrožje kazni v treh poskusih.