© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
br
br
11.05.2015 08:05:00

Zavrč grozil s praznim stadionom

Drago Wernig - TAKA

Po popoldanskem razpletu v Areni Petrol je bilo jasno, da vijoličastega šampionskega slavja v sobotnem večeru v Halozah še ne bo, toda to na motivacijo varovancev trenerja Anteja Šimundže ni vplivalo. Njihova podoba je bila temu primerna. Vnovič so pokazali, zakaj so na vrhu lestvice in zakaj se bodo veselili že petega zaporednega naslova prvaka, skupaj trinajstega.

Tribuna v prenovljenem završkem Športnem parku je bila nabito polna, ozračje je bilo nadvse prijetno, toda ni veliko manjkalo, da bi bilo povsem drugače. Da bi se zgodil pravi mali škandal in bi se nogometaši Zavrča in Maribora pomerili brez prisotnosti gledalcev.

Gostitelji so namreč še nekaj ur pred tekmo razmišljali o takšni možnosti, na misel o tako radikalnem ukrepu so prišli zaradi po njihovem mnenju previsokih stroškov varovanja. Ko prihajajo vijoličasti, je obisk kakopak precej večji kot sicer, tudi organizirana navijaška skupina pomeni več mož postave, prisotnost lepega števila policistov pač stane.

Seveda si nismo želeli, da bi se znašli v zaostanku, a se zgodi. Veseli, da smo nadaljevali v istem ritmu ter hitro izenačili in nato povedli. Tokrat smo bili na tako visoki ravni, da bi bilo vse razen naše zmage presenečenje.
ANTE ŠIMUNDŽA

Da stane preveč, so prepričani Miran Vuk in sodelavci ter bili še sredi sobotnega popoldneva precej trdno odločeni, da bodo zanimiv dvoboj raje zaprli za javnost, kot da bi zaradi (pre)drage organizacije kljub spodobnemu številu gledalcev naredili nekaj minusa v klubski blagajni.

Naposled se po nekaj urah negotovosti za takšen ukrep le niso odločili. Prevladal je razum, vrata stadiona na srečo niso ostala zaklenjena, namesto neljubega zapleta, ki bi gotovo zelo odmeval, se je zgodil praznik.

NAŠLI SO KOMPROMISNO REŠITEV
"Da, res smo razmišljali o tem, da bi dvoboj zaprli za javnost. Ker neizmerno visoki stroški nimajo smisla," je potrdil Miran Vuk in nato nadaljeval: "Toda potem smo le našli kompromis in vse uredili, kot je bilo treba. Ter tudi organizirali. Ne tekma, to je bil dejansko dogodek in verjamem, da so gledalci prišli na svoj račun. V športnem vzdušju brez najmanjšega incidenta. Sojenje je bilo prav tako odlično in je gotovo prispevalo k temu, da je bilo dogajanje na igralni površini kakovostno in zanimivo. Maribor je zasluženo zmagal, ampak nismo nezadovoljni, saj smo se predstavili v obetavni luči. Tudi druženje predstavnikov obeh klubov je bilo nadvse korektno, navsezadnje smo se na stadionu po tekmi zadržali še kar nekaj časa." 

916-2-sallalich dw
Drago Wernig - TAKA

MARIBORČANI NA VISOKI RAVNI
Mariborčani so se na igrišču spet postavili zelo avtoritativno in v dinamičnem prvem polčasu narekovali potek dogodkov, nekajkrat zapretili, toda najlepšo priložnost so tik pred odhodom na odmor vendarle imeli gostitelji, po podaji Matjašiča je Cvek neoviran iz ugodnega položaja meril mimo vrat.

Zato pa so se gostitelji veselili že v drugi minuti nadaljevanja. Handanovića je ugnal Zorko, ki se je odlično znašel po podaji Kelenca z leve strani, mladenič iz Podvincev je vtekel na prvo vratnico in z drsečim startom žogo pred Šulerjem preusmeril v mrežo.

Vijoličasti so kljub zaostanku ostali zbrani, mirni in za izenačenje potrebovali samo šest minut. Uprizorili so čudovito akcijo, v kateri so sodelovali Mertelj, Ibraimi in Volaš, ki je s podajo Sallalichu omogočil, da se je znašel iz oči v oči s Čubićem in ga rutinirano premagal.

916-2-ibraimi dw
Drago Wernig - TAKA
Kmalu zatem je bil na nasprotni strani znova nevaren Zorko, a to je bila tudi zadnja završka grožnja, zadnja tretjina obračuna je minila ob mariborski prevladi. Za 2:1 je po podaji znova zelo razpoloženega Ibraimija iz prostega strela ob nepazljivosti domačih branilcev iz bližine zadel Volaš, nakar je tretji gol vseskozi "visel v zraku". Gostje so imeli vse niti v svojih nogah, končni izid je v 79. minuti postavil Tavares, podajo je spet prispeval Volaš.


"Seveda si nismo želeli, da bi se znašli v zaostanku, a se zgodi. Veseli, da smo nadaljevali v istem ritmu ter hitro izenačili in nato povedli. Tokrat smo bili na tako visoki ravni, da bi bilo vse razen naše zmage presenečenje," je bil zadovoljen Ante Šimundža.

SALLALICH PRED SESTRO IN BRATOM
Nasmeha ni mogel skriti tudi Sintayehu Sallalich, ki je poskrbel za hitro izenačenje: "Naredili smo nov velik korak proti naslovu prvaka. Igrali smo zelo dobro, tako kot nam uspeva v zadnjem obdobju, zaradi česar sem seveda zadovoljen. V takšnem slogu moramo nadaljevati. Po zaostanku smo ostali mirni in nadaljevali v svojem ritmu, se borili naprej. Lepo je doseči gol po dolgem času. Zadnji mesec je bil zame zaradi okrevanja po poškodbi zahteven, a sem se trudil po najboljših močeh, da bi se čim prej vrnil. Še posebej me veseli, ker sem zadel pred svojima sestro in bratom, ki sta na obisku. Počutim se odlično." 

916-2-volas cubic (obrez) dw
Drago Wernig - TAKA

DERVIŠEVIĆ: KOT SE ZA MARIBOR SPODOBI
Mariborska zvezna vrsta je bila spet prepričljiva, del nje je bil tudi Amir Dervišević: "Odigrali smo, kot znamo, kot se za Maribor spodobi, tudi zaostanek nas ni zmedel. Da se je tako razpletlo, so prispevali tudi navijači, ki so nas vseskozi spodbujali, z njihovo pomočjo je vedno lažje. Zdaj imamo na voljo nekaj časa za počitek, nato se moramo čim bolje pripraviti na Domžale. Seveda verjamem, da se bomo v soboto veselili. Naslova prvaka in zmage." 

ZORKO: RAZLIKA V KAKOVOSTI
Gostitelji kljub porazu niso bili pretirano razočarani, zavedali so se, da so izgubili z boljšo ekipo. "V večjem delu smo igrali dobro, imeli disciplino v igri in zadeli, a nas je Maribor nato precej pritisnil in po izenačenju hitro povedel, do izraza je prišla razlika v kakovosti," pravi Rok Zorko, ki vse bolj opozarja nase.