© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
10.05.2015 21:00:18

Nova izraelska moč pod Kalvarijo (video)

vszi

Zlatko Zahović sestavlja igralski mozaik za prihodnjo sezono.

Mariborčani so z zmago v Zavrču naredili nov velik korak proti petemu zaporednemu naslovu prvaka, skupaj že trinajstemu. Prepreči jim ga lahko le še naravna katastrofa in dejstvo je, da se vijoličasti že lahko pripravljajo na veliko sobotno slavje, ko bodo v Ljudskem vrtu gostili Domžale. Vsekakor se obeta spektakel, medtem pa športni direktor Zlatko Zahović sestavlja igralski mozaik za prihodnjo sezono.

Informacija sicer ni uradna, toda prihaja iz zelo zanesljivega vira, ki pravi, da Sintayehu Sallalich ne bo več edini Izraelec pod Kalvarijo. Po teh navedbah naj bi se mu pridružil Marwan Kabha. Gre za 24-letnega igralca Maccabija iz Petah Tikve, v dresu katerega je doslej odigral 91 tekem in dosegel šest golov. Najbolje se znajde na položaju zadnjega veznega igralca in je nekdanji mladi izraelski reprezentant, barve svoje domovine je branil na trinajstih preizkušnjah.

Zlatko Zahović se je za takšen tip igralca bržčas odločil tudi zaradi neprijetne poškodbe hrbta Željka Filipovića, ki naj bi bi sicer po napovedih zdravnikov do začetka poletnih priprav znova pripravljen na največje napore.  Kaj zmore Marwan Kabha si lahko ogledate v dveh priloženih videih, prav tako pa nam je prišla na uho informacija, da to niti po naključju ne bo zadnja mariborska okrepitev. Še več, poznavajoč nepredvidljivost in ambicioznost športnega direktorja, v igralskem kadru bojda ni izključena niti prava mala revolucija. Ali morda tudi kje drugje, bo pokazal čas.