© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
11.05.2015 15:41:16

Guardiola: To je to

vszi

Bayern je izgubil štirikrat zapored, predvsem visok poraz v prvi tekmi polfinala lige prvakov z Barcelono pa je sprožil val ugibanj o tem, ali bo trener Josep Guardiola po sezoni zapustil Allianz Areno.

Vse skupaj je šlo celo tako daleč, da smo lahko v zadnjih dneh že poslušali, kako bo španski strokovnjak poleti sedel na klop Manchester Cityja.

Zdaj pa se je oglasil glavni akter zgodbe in ovrgel selitev na Otok. "Z Bayernom me pogodba veže še eno leto, zato bom naslednjo sezono tu. To je to," je bil kratek glede svoje prihodnosti Guardiola, ki ga v torek čaka izjemno težka naloga, če bo želel s svojo ekipo nastopiti v finalu lige prvakov. Barcelona si je minulo sredo na stadionu Camp Nou v končnici srečanja priigrala kar tri zadetke prednosti.

Čeprav mora Bayern samo za izenačenje skupnega rezultata doseči tri zadetke, Bavarci ne bodo od začetka krenili z glavo skozi zid. "Moramo biti potrpežljivi, vsega ne moremo opraviti v uvodnih 15 ali 20 minutah. Najprej moramo igrati nogomet, nato bomo videli, kaj se bo zgodilo. Zadovoljni smo, ker smo v polfinalu, Barcelona vodi s 3:0, a ostala je še ena tekma. Skušali se bomo osredotočiti na svojo igro, ne samo na rezultat," je dejal Guardiola, in se dotaknil še neprijetnega scenarija za Bayern: "Ne razmišljam o tem, kaj se bi zgodilo, če bi Barcelona zadela. Če doseže zadetek, jih moramo mi doseči pet. V zadnjih sedmih tekmah je Barcelona dosegla 27 zadetkov in ni prejela niti enega. Potruditi se moramo, da bo žoga več v naši posesti kot v njihovi."