© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.05.2015 21:13:42

Euro U-17: Teoretične možnosti obstajajo

vszi

Slovenska kadetska reprezentanca ima kljub dvema porazoma na prvih dveh tekmah, še zmeraj možnosti, da se uvrsti v četrtfinale evropskega prvenstva v Bolgariji.

Čeprav so na prvih dveh tekmah varovanci selektorja Igorja Benedejčiča dvakrat igrišče zapuščali sklonjenih glav - tako proti Češki kot proti Nemčiji so izgubili z minimalnih 0:1 -, pa imajo še zmeraj možnosti, da se uvrstijo v četrtfinale evropskega kadetskega prvenstva

Mesto med najboljšimi osmimi reprezentancami bi si Slovenija zagotovila z zmago nad Belgijo z vsaj tremi zadetki razlike, ob tem pa bi morala tudi Nemčija slaviti proti Češki. 

"Določene teoretične možnosti za uvrstitev v četrtfinale obstajajo, vendar se z njimi ne obremenjujemo," je pred jutrišnjim obračunom z Belgijci dejal Benedejčič in dodal: "Upam, da bodo fantje dali vse od sebe in da bodo odigrali najbolje kar znajo. Verjamem, da imajo še dovolj motivacije za to tretjo tekmo."

"Nismo še izločeni. Imamo še eno tekmo, na kateri bomo skušali pokazati našo kakovost. Šli bomo na zmago, če pa se bo ponudila priložnost za četrtfinale, jo bomo seveda skušali izkoristiti. Upam, da nam bo uspelo," je optimistično razpoložen Oskar Cvjetičanin

Slovenski mladi upi se sicer v zadnjih dneh ukvarjajo z zdravstvenimi težavami, pet nogometašev, ki je pred tekmo z Nemčijo pristalo na infuziji, se sicer zdaj počuti boljše, toda prebavne motnje so tokrat zagodle nekaterim drugim nogometašem.