© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
11.05.2015 19:58:42

Nafta nima 1500 evrov

Grega Wernig

Klub z bogato tradicijo je na beraški palici in robu propada.

V Lendavi se radi hvalijo, kako so nogomet začeli igrati že davnega leta 1903 in dejstvo je, da je Nafta klub z zelo bogato tradicijo, toda medtem je nogomet pod živopisnimi vinogradi vendarle potisnjen na stranski tir. Povsem na stranski tir. Na margino.

Začetek neslavnega obdobja seže v prvoligaške čase in po vseh križih ter težavah leta 2012 ni bilo pretirano presenečenje, ko je klub mrknil. Nafta je začela novo pot v nižjih ligah, toda na temeljih, ki niso obetali nič dobrega. In z ljudmi, ki se - resda ob pomanjkanju podpore lokalnega okolja - posla niso znali lotiti, kot bi bilo treba. Problemi so se le stopnjevali. Ne iz leta v leto, ampak iz meseca v mesec, iz tedna v teden.

Da bi bilo vse skupaj še huje, je tako še vedno. Razmere so kaotične, denarja kronično primanjkuje, vodstvo kluba tako rekoč ne obstaja več in vse to je privedlo do tega, da je Nafta na kolenih, grozi ji vnovični popolni mrk.

Kakšno je stanje, nazorno razkriva podatek, da bi se kaj lahko utegnilo pripetiti, da naftaši ne bodo končali aktualnega prvenstva v 3. SNL - vzhod. Ne zato, ker ne bi hoteli, ampak ne bodo smeli, če ne bodo v naslednjih urah poravnali sodniških stroškov. Gre za okoli 1500 evrov, ki pa jih v Lendavi preprosto nimajo.

"Drži, da so razmere vse prej kot obetavne. Sam si prizadevam Nafti pomagati po najboljših močeh, vendar v nedogled ne gre," pravi vodja tekmovanja na tretjeligaškem vzhodu in predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan. Potrdil nam je, da mora Nafta dolg poravnati do torka do 12. ure, v nasprotnem primeru bo v sredo odigranih le šest tekem zaostalega 16. kroga, ki je bil prestavljen zaradi poplav.

Čeprav tudi v teh kriznih časih ne gre za astronomski znesek, se je sodniška organizacija nemudoma odzvala. Odgovorni možje ZNSS so brez usmiljenja in trohice sočutja z delegiranja umaknila sodnike, ki so bili predvideni za dvoboj Nafte in Tromejnika. Če bo tako ostalo tudi v torkovem popoldnevu, tekme ne bo, prav tako kot skoraj gotovo tudi sobotne med Lendavčani in Odrančani. To bi hkrati pomenilo, da bi bila Nafta izključena iz tekmovanja, kar bi bržčas privedlo do še bolj črnega scenarija s popolnim razpadom sistema.

Nekoč je bila Nafta?