© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
11.12.2014 18:28:12

Ihbeisheh za palestinski lepši jutri

Nogometni klub Krka je te dni dobil poziv iz nogometne zveze Palestine, ki je za azijski pokal vpoklicala Jako Ihbeisheha.

Ta bo namreč prvič v zgodovini zaigrala na azijskem pokalu, ki ga bo gostila Avstralija. Osemindvajsetleni vezist Krke ima palestinske korenine, saj od tam izvira njegov oče, o vpoklicu pa je prvič spregovoril za nacionalno televizijo: "Niti ne vem, koliko igralcev gre, kako bo vse skupaj potekalo, Nove izkušnje se že zelo veselim. V prvi vrsti bi rad pomagal Palestini in tamkajšnjim ljudem, saj jim res ni lahko." 

Seveda je novica najbolj razveselila njegovega očeta, ki ga Jaka pred tem ni videl skoraj dve desetletji: "Neizmerno vesel je bil, ponosen. Vsak dan me je klical, me spraševal, če je kaj novega. Še sam si ne morem predstavljati, kaj čuti ob tem." Za nogometaša Krke bo to lepa priložnost, da Palestincem skozi nogomet pomaga pozabiti na vse tegobe.  

Azijski pokal bo na sporedu od 9. do 31. januarja, Palestina pa bo zaigrala v skupini D skupaj z Japonsko, ki brani naslov iz leta 2011, Jordanijo in Irakom. Zmagovalec turnirja si bo zagotovil pravico nastopa na pokalu konfederacij leta 2017.