© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
11.12.2014 17:43:06

Brutalni van Gaalovi treningi imajo svoje posledice

Odkar je trenerski stolček Manchester Uniteda zasedel Louis van Gaal, se je v vrstah rdečih vragov pripetilo neverjetno veliko poškodb.

Ko se je na zadnji tekmi angleškega prvenstva poškodoval Chris Smalling, je s tem postal že osmi igralec Manchester Uniteda na listi poškodovanih igralcev.

Tamkajšnji mediji so nato naredili zanimivo raziskavo, ki pa je razkrila, da je bila to že 47. poškodba katerega od igralcev omenjenega angleškega velikana od letošnjega julija. Takrat je trenerski stolček namreč zasedel nizozemski strokovnjak.

Van Gaal je imel prvo tiskovno konferenco 16. julija, v naslednjem tednu in pol pa je na prisilni počitek odšla že četverica igralcev. Zanimivo, vsi zaradi poškodb na treningu.

van gaal 1

Seznam se je nato le še dopolnjeval, v ponedeljek na srečanju proti Southamptonu pa je prišel že do številke 47. V tem trenutku svoji ekipi ne morejo pomagati Chris Smalling, Daley Blind, Tom Thorpe, Luke Shaw, Rafael, Phil Jones, Jesse Lingard in Angel di Maria.

Slednji, ki se je v zgodovino rdečih vragov vpisal kot najdržja okrepitev vseh časov, naj bi bil sicer že nared do sobote, ko se bosta v derbiju kroga pomerila United in Liverpool.

Svoje razloge za pogoste poškodbe je pojasnil tudi nekdanji pomočnik Walesa Raymond Verheijen, ki je svojega rojaka obtožil, da svoje varovance preveč žene.

"Van Gaal dokazuje, da tudi najboljši trenerji niso popolni. Taktično je eden najboljših na svetu, ampak priprave na tekme in treningi so njegova šibka točka. Med drugim imajo njegovi varovanci pogostokrat dva zahtevna treninga na dan, kar vsekakor ni dobro," je dejal Verheijen, svoj lonček pa je pristavil celo branilec Uniteda Johnny Evans, ki je povedal: "Glede na trenutno situacijo s poškodbami, jo lahko pričakuješ v vsakem trenutku. Nekako sem se na morebitno poškodbo že psihično pripravil."