© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
de
de
11.12.2014 11:54:38

Handanović: Dobra šola

Nikola Miljković

Jasmin Handanović statistično spada med najboljše vratarje v ligi prvakov, tudi tokrat je svoje delo opravil odlično.

"Bili smo vsaj enakovredni, če ne celo boljši v prvem polčasu. Na žalost nam dobre igre iz prvega polčasa ni uspelo nagraditi z zadetkom, v drugem polčasu nam je mogoče zmanjkalo malo energije. Veliko tekem je za nami, nekako smo padli v neko sivino, nismo bili več nevarni, oni pa so dvakrat ustrelili v okvir gola in zadeli enkrat," je po tekmi povedal izkušeni čuvaj mreže in pristavil: "V naši ekipi ni bilo več dovolj svežine, ta je manjkala tako v napadu kot v obrambi. Komaj čakamo zaslužen počitek, potem pa se bomo lepo pripravili na spomladanski del."

Handanović kljub izpadu ni bil preveč razočaran: "Pomembno je, da smo pustili lep vtis. Da smo bili v boju za prezimitev v Evropi do konca. Skupina je bila težka, definitivno se je dalo kaj več narediti, zmeraj se da, ampak vseeno. Vtis je bil dober, dobili smo veliko izkušenj, vsekakor je bila liga prvakov dobra šola za nas. Kot sem dejal, zdaj se je treba dobro pripraviti na spomladanski del in naj se ponovi letošnja liga prvakov tudi naslednje leto."

DOPOLNITI KADER
Šestintridesetletni vratar je poudaril tudi, da se vijoličasti nahajajo v velikem deficitu v primerjavi s svojimi rivali v Evropi. "Mi poslujemo tako, kot si lahko privoščimo. Drugi klubi, ki nastopajo med evropsko elito imajo veliko večje proračune in mi smo v primerjavi z njimi pravi malčki. Ampak tudi mi dobro delamo, to se vidi iz leta v leto. V Sloveniji je dovolj kakovostnih igralcev, da lahko še malce dopolnimo naš kader, čeprav to je seveda delo strokovnega štaba na čelu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem," je povedal in za konec še malce pokomentiral svoje dobre predstave v ligi prvakov: "V takem položaju, kot smo, je normalno, da imam veliko dela v najboljšem evropskem klubskem tekmovanju. Trudim se, da ga opravim čim bolje, ne delam pa nobenih razlik v tekmovanjih, popolnoma enako mi je, če branim v ligi prvakov, prvenstvu ali pokalu. Zmeraj si želim ohraniti mrežo nedotaknjeno, včasih mi to uspe, včasih ne. Je pa vse to plod ekipnega dela, ekipa je tista, ki izvrže posameznika."