© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
md
md
11.12.2014 10:15:07

Mertelj: Vedeli smo, da bo en gol odločil zmagovalca

Nikola Miljković

Vzdušje med vijoličastimi nogometaši po tekmi razumljivo ni bilo preveč veselo. A slovenski reprezentančni vezist Aleš Mertelj meni, da si Mariborčani zaslužijo vse pohvale za svoje nastope v ligi prvakov.

"Mislim, da je bil naš prvi polčas veliko boljši kot drugi. Imeli smo nekaj izrednih priložnosti, oni so zadeli iz ene polpriložnosti, po odbitku, nam na žalost to ni uspelo. Želeli smo si zmagati, napredovati v Evropi in pokloniti našim navijačem lepo darilo. Verjamem, da bi bila uvrstitev v šestnajstino finala lige Europa nepozabno tako za nas, kot za njih. To bi bilo nekaj zgodovinskega, ampak na žalost nam ni uspelo. Čestitati želim vsem soigralcem in vsem v klubu za vse doseženo v Evropi, kajti mislim, da smo se kakovostno zoperstavili vsem favoriziranim evropskim ekipam. Nikomur ni bilo lahko proti nam," je na začetku povedal Mertelj.

Tekma med slovenskimi državnimi prvaki in favoriziranimi gosti je bila polna tempa, borbe, priložnosti pa je bilo bolj malo. Nekaj minut dvoboja je bilo dovolj, da je pravzaprav vsem na stadionu postalo jasno, da se bo treh točk veselila ekipa, ki bo zabila prvi zadetek. "Že na začetku je bilo jasno, da veliko zadetkov ne bo. Začelo se je z otipavanjem z obeh strani, ni bilo brezglavega napadanja, vse je bilo postavljeno zelo taktično. Vedeli smo, da kdo bo prvi zadel, bo zmagovalec. Mi smo imeli lepe priložnosti v prvem polčasu, v drugem smo jim pustili nekoliko preveč prostora za razvijanje igre. Če bi jim to onemogočili, verjamem, da bi lahko prišli do zmage," je bil podobnega mnenja tudi Gorenjec.

Kljub temu, da je Maribor izpadel iz Evrope, pa si za svoje predstave zasluži čestitke. "Če bi nam kdo pred žrebom skupin ponudil, da bomo v zadnjem krogu sami odločali o svoji usodi, bi se malce čudno spogledali in ne bi verjeli. Bili smo v igri do konca za nadaljevanje v Evropi, žal ne za nadaljevanje v ligi prvakov, ampak tudi liga Europa je ogromen dosežek. Da smo se na tako dober način zoperstavili vsem ekipam, tako na gostovanjih kot doma –razen malo večjega spodrsljaja z zadetki v Londonu – smo odigrali vrhunske tekme, taktično dovršene. Marsikateri obračun bi se lahko v celoti obrnil v našo korist, a se žal ni," je še povedal Mertelj.