© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
11.12.2014 10:23:02

Tudi Nizozemci "našli" Ljudski vrt

Drago Wernig - TAKA

Stadion pod Kalvarijo je vnovič in zadnjič letos pokal po šivih, dvoboj lige prvakov je na tribune seveda tudi tokrat privabil številne ugledne goste, prav tako kot oglednike marsikaterega kluba, ki so prišli z željo "izbrskati" kakšnega zanimivega igralca.

Zadnja tekma mariborskih nogometašev v letu 2014 ni bila izjema. Na polnih tribunah Ljudskega vrta je bilo znova lepo število možakarjev, ki so resnih obrazov zelo podrobno spremljali dogajanja na igralni površini in svoja opažanja vztrajno zapisovali v beležke. Seveda mislimo na oglednike mnogih evropskih klubov, ki iščejo primerne okrepitve.

O nogometaših Schalkeja je vse bolj ali manj znano, vsak konec tedna so na odmevnem prizorišču, kar za Mariborčane seveda ne velja v tolikšni meri, zato je jasno, da so bili za skavte bolj zanimivi varovanci trenerja Anteja Šimundže. Da, tudi zaradi nižje tržne vrednosti.

Mnogi že dolgo zahajajo pod Kalvarijo, kar še zlasti velja za letošnjo sezono. V zadnjem obdobju je bil najbolj vroč Petar Stojanović. In je še vedno, obetavni Ljubljančan v vijoličastem dresu ostaja na radarju mnogih. Ali so bili v štajerski prestolnici tudi ogledniki iz Manchester Uniteda, Arsenala in Southamptona, ki ga spremljajo že dalj časa, nam ni uspelo izvedeti, a so si gotovo priskrbeli vse potrebne informacije, zato pa smo dobili namig, da so Ljudski vrt "našli" tudi Nizozemci, ki do zdaj doma slovenskih prvakov niso obiskovali. Vsaj redno ne.

Naš vir nam je prišepnil, da sta svoje predstavnike na tekmo poslala tamkajšnja velikana PSV in Feyenoord, uradno pa so svoj prihod napovedali Salzburg, Freiburg, Atalanta, Dinamo Kijev, Lech, Gent in še nekateri klubi. Vsi z istim ciljem ...