© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
11.12.2014 16:45:05

Pokal se na skrajni jug odpravi (foto)

Pred dnevi so v najstarejšem klubskem tekmovanju na svetu izžrebali pare 3. kroga, angleška nogometna zveza pa se je po tem odločila za simpatično potezo.

V navadi je že, da zmagovalni pokali največjih tekmovanj potujejo po svetu, da jih tako še bolj približajo navijačem in širši javnosti. V primeru odbojkarskega svetovnega prvenstva se je sicer zgodilo, da so ga ukradli v Braziliji, tako da so morali organizatorji poskrbeti za novega, angleška nogometna zveza pa ni imela takšnih težav. 

Zmagovalni pokal, ki so ga maja lani visoko v zrak dvignili nogometaši Arsenala, je namreč odpotoval na južni tečaj, kjer je družbo delal pingvinom. S tem so želeli organizatorji še bolj povečati popularnost tega tekmovanja, na to nenavadno popotovanje pa se je odpravil profesionalni fotograf Michael Hartley: "To, da sem lahko pokal popeljal na južni tečaj, je bilo res nekaj edinstvenega. Toda to je le začetek, komaj čakam, da bodo tudi navijači s svojimi fotografijami dodali košček v mozaik letošnje pokalne avanture." 

Tekme 3. kroga, kjer se bodo tekmovanju pridružile vse najboljše ekipe, bodo na sporedu od 3. do 6. januarja, že takrat pa bo na sporedu ponovitev lanskega finala med Arsenalom in Hull Cityjem. 

Galerija