© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
11.12.2014 13:16:07

V Barceloni zabodli dva navijača PSG-ja

Reuters

Katalonska policija je sporočila, da sta bila po sinočnjem dvoboju lige prvakov med Barcelono in PSG-jem ranjena dva francoska navijača, ki so ju prepeljali v bolnišnico.

Le dober teden po tem, ko je bil v spopadu navijačev madridskega Atletica in Deportiva ubit eden izmed privržencev galicijskega moštva, iz Španije vnovič prihajajo vesti o navijaških izgredih.

Tokrat so se ti zgodili po dvoboju lige prvakov med Barcelono in PSG-jem. Skupila sta jo privrženca francoskega prvaka, ki so ju prepeljali v bolnišnico. Navijača so v ločenih incidentih zabodli v okolici stadiona Camp Nou, eden od njiju je bil nekoliko huje ranjen in je ostal v bolnišnici - po informacijah, ki prihajajo iz Španije, ni v smrtni nevarnosti. Drugega pa so že izpustili v domačo oskrbo.

"Prvi incident se je zgodil okoli 23. ure v bližini stadiona. Francoskemu državljanu, ki je šel s tekme, sta pristopila zamaskirana človeka v temnih oblačilih in ga zabodla. Žrtev, ki je bila v družbi drugih navijačev PSG-ja, je bila prepeljana v bolnišnico, kjer je ostala na zdravljenju. Malo pozneje pa se je v bližini zgodil še en incident. Skupina ljudi je napadla tri mlade navijače, ki so prav tako odhajali s tekme. Eden izmed njih je utrpel vbodne rane in so ga prav tako odpeljali v bolnišnico. Od tam pa so ga spustili v domačo oskrbo. Policija se na podlagi ugotovljenih dejstev trudi ugotoviti natančne okoliščine obeh dogodkov in prijeti odgovorne," so zapisali v policijskem poročilu.