© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
11.12.2014 15:50:12

Rad plava z morskimi psi, a le, če so v kletki

Reuters

V torek in sredo smo dobili vseh šestnajst udeležencev osmine finala lige prvakov.

Prvo mesto v skupini G, v kateri je nastopal slovenski prvak Maribor, je gladko osvojil Chelsea. Modri so zbrali štiri zmage in dva remija, ob tem pa zabili 17 golov in prejeli samo tri.

Vodilno moštvo angleškega prvenstva tudi sicer spada med glavne kandidate za končno zmago. S kom se bo Chelsea pomeril v osmini finala, pa bo v ponedeljek določil žreb, v katerem bodo modri imeli vlogo nosilca. To pomeni, da jim bo februarja nasproti stala ena od naslednjih ekip: Juventus, Basel, Bayer Leverkusen, PSG in Šahtar.

Trener Jose Mourinho je zadovoljen s predstavami svojih fantov, kljub temu pa pred ponedeljkovim plesom kroglic opozarja. "Nikogar se ne bojimo, ampak se zavedamo, da so v tekmovanju zelo dobra, močna moštva," je dejal portugalski strokovnjak. "Že v zadnji sezoni smo bili blizu, ampak takrat ekipa ni igrala na taki ravni kot letos. Zato lahko sanjamo, da nam bo tokrat uspelo priti do konca."

Mourinho se je zelo slikovito izrazil, ko je govoril o možnih tekmecih v osmini finala. "Videli bomo, ali nas bodo morski psi pustili pri miru, v oceanu jih namreč plava kar nekaj. Rad plavam z morskimi psi, vendar samo, če so v kletki. To sem počel v Francoski Polineziji. Nisem želel iti, ampak so me žena in otroci prisilili v to."

Dodal je, da se liga prvakov začne šele zdaj. "Mislim, da ni izpadlo nobeno od velikih moštev, mogoče Liverpool. V tekmovanju so ostale vse ekipe, ki jih želim. Tako je vsako leto, liga prvakov se začenja zdaj."

Hkrati je dodal, da je vesel, ker sta napredovala Manchester City in Arsenal. "Delam v Angliji in upam, da bodo angleška moštva uspešna. Poleg tega je za nas dobro, da naši neposredni tekmeci v boju za naslov državnega prvaka ostanejo čim dlje v Evropi. Manchester Uniteda ni in ima enako prednost pred ostalimi, kot jo je v minuli sezoni imel Liverpool. Veliko prednost."

Liverpool te prednosti ni izkoristil, rdeči vragi pa so si v petnajstih prvenstvenih krogih priigrali osem točk zaostanka za vodilnim Chelseajem. Tudi na Old Traffordu so veseli, ker so njihovi glavni konkurenti v boju za naslov še vedno obremenjeni z evropskimi nastopi.