© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
29.07.2015 22:55:03

Liga prvakov: Berić zadel in podal za preobrat (video)

Grega Wernig

Nocoj je bilo odigranih še preostalih šest tekem tretjega kroga kvalifikacij lige prvakov.

Na delu so bili tudi trije slovenski legionarji. Grega Balažic je s Partizanom gostoval pri Steaui, Robert Berić je z Rapidom gostil Ajax, Branko Ilić pa je z Astano igral v Helsinkih.


Vsi imajo kar precej razlogov za zadovoljstvo. To še posebej velja za napadalca iz Krškega, ki je bil ena glavnih osebnosti ob remiju na stadionu Ernst Happel, saj je na začetku drugega polčasa prispeval podajo, s katero je Kainz prepolovil vodstvo nizozemskega velikana (polčas se je končal z izidom 0:2), v 76. minuti pa je še sam premagal vratarja Cillessena in izničil prednost gostov. Berić je odlično izkoristil napako gostujoče obrambe in se po podaji Louisa Schauba z leve strani odlično znašel v kazenskem prostoru ter žogi našel pot v mrežo.

Takrat je imel avstrijski podprvak na igrišču igralca manj, saj je bil v 59. minuti izključen Schwab. Berić je bil na igrišču od prve do zadnje minute izjemno razburljivega dvoboja.

Prekmurski branilec je za črno-bele odigral vseh 90 minut in na vročem gostovanju v Bukarešti s svojim moštvom iztržil remi - srečanje se je končalo z rezultatom 1:1. Gostom je kazalo še bolje, saj so prek Vulićevića po dobri uri igre celo povedli, v 81. minuti pa je za Steauo izenačil Varela.


Ljubljančan pa se je z Astano, ki je v prejšnjem krogu izločila Maribor, v Helsinkih s tamkajšnjim HJK-jem razšel brez zadetkov. Reprezentančni branilec je igral celo tekmo.

IZIDI PRVIH TEKEM 3. KROGA
- prvaki:
Midtjylland (Dan) - APOEL (Cip) 1:2
Milsami (Mol) - Skenderbeu (Alb) 0:2
Maccabi Tel Aviv (Izr) - Viktoria Plzen (Češ) 1:2
Videoton (Mad) - BATE Borisov (Blr) 1:1
Dinamo (Hrv) - Molde (Nor) 1:1
HJK Helsinki (Fin) - Astana (Kaz) 0:0
Salzburg (Avt) - Malmo FF (Šve) 2:0
Steaua (Rom) - Partizan (Srb) 1:1
Celtic (Ško) - Qarabag (Aze) 1:0
Lech (Pol) - Basel (Švi) 1:3
- neprvaki:
CSKA Moskva (Rus) - Sparta (Češ) 2:2
Young Boys (Švi) - Monaco (Fra) 1:3
Panathinaikos (Grč) - Brugge (Bel) 2:1
Fenerbahče (Tur) - Šahtar (Ukr) 0:0
Rapid (Avt) - Ajax (Niz) 2:2