© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
26.07.2015 18:22:28

Real zavrnil astronomsko odškodnino za Ronalda?

Zanimanje za enega najboljših nogometašev zadnjih let nikakor ne preseneča, naravnost absurdna pa je višina odškodnine, ki jo je za Cristiana Ronalda ponudil evropski velikan.

Nogomet ne pozna krize, vsaj če gre soditi po pisanju španskega športnega dnevnika AS. Madridski časnik poroča, da je zanimanje za prvega zvezdnika madridskega Reala izjemno, vprašanje je le, če obstaja kakšen klub, ki bi si ga lahko privoščil. Zadnja ponudba za Cristiana Ronalda naj bi tako znašala astronomskih in hrkati preskromnih 120 milijonov evrov.

Takšen znesek naj bi predsedniku Reala Florentinu Perezu za Ronalda ponudili vodilni možje francoskega PSG-ja in to le nekaj dni po prestani kazni s strani Uefe. Slednja je namreč določila kazen, zaradi katere so Parižani za nove okrepitve na sezono lahko porabili le 40 milijonov evrov, ta omejitev pa se je končala v začetku tega meseca.

Vodilni možje Reala in PSG-ja naj bi se po poročanju dobro obveščenih virov pogovarjali in pogajali na sestanku v Dohi, uspešni madridski poslovnež pa je ponudbo šejka Nasserja Al-Khelaifija brez obotavljanja zavrnil in pristavil, da je odškodnina za tega nogometaša znana. Če je mislil na znesek, ki je zapisan v Portugalčevi pogodbi, potem ta znaša okroglo milijardo evrov.

Toda pri madridskemu dnevniku dodajajo, da PSG v lovu na Ronalda ne bo obupal. Bogati lastniki si bodo še naprej močno prizadevali v svoje vrste zvabiti 30-letnega Portugalca, katerega pogodba z Realom veže do leta 2018.