© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
04.02.2015 17:04:08

Novi in spektakularni stadion Milana se na ogled postavi (video)

Pri italijanskem Milanu so razkrili prve načrte za gradnjo novega stadiona, ki naj bi bil predvidoma nared do sezone 2018/2019.

Vrsto let, vse od leta 1947, če smo natančnejši, sta si verjetno največja rivala italijanskega nogometa prijateljsko delila stadion, a kot kaže bo tudi te harmonije počasi konec. Pri Milanu so namreč predstavili načrte za nov stadion, ki je roko na srce dih jemajoč.

Sprejel bo 48 tisoč nogometnih navdušencev, postavljen pa bo v izjemno urbano območje Milana Portello, ki se sicer nahaja na robu mesta, le 4 kilometre od trenutnega domovanja italijanskega velikana. Projekt zavzema še preureditev celotnega območja na čelu s hotelom, športno univerzo in številnimi restavracijo, celotna naložba pa naj bi znašala okrog 320 milijonov evrov.

Za kako spektakularno pridobitev gre, poved tudi podatek, da so načrte ustvarili arhitekti, ki so krivi za Bayernovo Allianz Areno in Ptičje gnezdo v Pekingu, eden od arhitektov Emilio Faroldi je povedal, da se je pri oblikovanju zgledoval po stadionu londonskega Arsenala.

Sicer pa si naravi prijazno pridobitev oglejte v posnetku in sliki.

Galerija