© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
12.12.2014 08:46:39

Petar Stojanović: Moja prva misel je Ljudski vrt

Drago Wernig - TAKA

Njegov nastop na torkovi tekmi je dolgo visel v zraku. Iz Lizbone se je vrnil z zlomljenim nosom, nato ga je v posteljo položila še viroza, toda 19-letni Ljubljančan je kljub pomanjkanju treningov stisnil zobe. In pošteno, korektno odigral 75 minut, ko je moral zaradi poškodbe predčasno z igrišča.

Petar Stojanović gotovo spada med igralce, ki so se najbolj razveselili zaključka prvega dela sezone. V zadnjem času so se težave kar lepile nanj. Najprej je dvoboj v Lizboni končal z zlomljenim nosom, nato ga je mučila še viroza in dolgo se je zdelo, da na zaključnem dejanju ekipi ne bo mogel pomagati. Toda kljub dokaj pesimističnim napovedim se ni vdal v usodo, po prisilnem počitku se je na vsak način želel vrniti v ekipo.

OGLEDNIKI ŽE VEDO
In se je, Ante Šimundža ga je v ogenj poslal od prve minute. Mladenič je zaupanje znova upravičil. To pričakovano sicer ni bila podoba iz časov, ko je bila forma na najvišji ravni, toda tudi v sredinem večeru je bilo njegove izjemne sposobnosti in mirnost izkušenega mačka tako rekoč nemogoče spregledati. Ogledniki že vedo, zakaj prihajajo pod Kalvarijo.

Mislim, da ni nobenega razloga za pretirano razočaranje. Lahko smo ponosni na to, kar smo naredili. Naredili smo res veliko, seveda pa bi bilo veliko boljše, če bi Schalke premagali.

KAJ HOČEMO, TAKŠEN
JE NOGOMET

Po tekmi so 19-letni mladenič in soigralci prejemali čestitke za čudovito evropsko zgodbo, toda ob porazu je bilo vendarle zaznati tudi vsaj kanček razočaranja. Tako pač razmišljajo pravi športniki. "Ampak gledano v celoti res ni nobenega razloga za pretirano razočaranje. Lahko smo ponosni na to, kar smo naredili. Naredili smo res veliko, seveda pa bi bilo veliko boljše, če bi Schalke premagali. V prvi polčas smo krenili zelo dobro, nadaljevanje je bilo malce slabše, kar so tekmeci unovčili. Izkoristili so svojo priložnost, dosegli gol in zmagali. Kaj hočemo, takšen je nogomet," je po prihodu iz slačilnice povedal Petar Stojanović.

stojanovic dw
Drago Wernig - TAKA


NI BILO ISKRE
Ne le on, tudi nekateri soigralci so imeli v preteklih dneh zdravstvene težave in v drugem polčasu je bilo očitno, da je vijoličastim zmanjkalo prave energije. Ni bilo več iskre, ki bi zanetila ogenj. "Viroza ti pobere veliko moči, poleg tega že po nekaj dneh brez treninga padeš iz želenega ritma. Že brez tovrstnih težav je na evropskem prizorišču težko slediti tekmecem, kaj šele v tem primeru. Po premoru se je težko vrniti in vse našteto je gotovo v precejšnji meri vplivalo na našo podobo."

Začutil sem bolečino v zadnji stegenski mišici. Opravil bom pregled in potem bomo videli, kako in kaj. Seveda močno upam, da ni nič hujšega.

ČE BI POVEDLI, …
Prevladuje prepričanje, da je slavila ekipa, ki je imela več svežine. Po zaostanku slovenski prvaki niso več našli dovolj rezerv za pravšnji odziv. Če bi povedli, bi bilo bržčas drugače, v tem primeru bi varovanci trenerja Anteja Šimundža nedvomno nekje našli še dovolj goriva, da bi dvoboj speljali do konca na želeni način. "Če bi povedli, bi bilo razumljivo precej lažje. Vemo, da nam je v Ljudskem vrtu težko zabiti gol, toda nimamo kaj. Moramo se sprijazniti z nastalim položajem in čestitati Schalkeju, ki je bil v drugem polčasu boljši nasprotnik. Žal smo bili v napadu tokrat premalo konkretni," je razmišljal novopečeni reprezentant.

Dvoboj je bil prisiljen končati predčasno. Po enem od številnih obrambnih posredovanj je obležal za čelno črto igrišča. "Začutil sem bolečino v zadnji stegenski mišici. Opravil bom pregled in potem bomo videli, kako in kaj. Seveda močno upam, da ni nič hujšega."

V PRVI VRSTI NA POČITNICAH
Za konec se seveda nismo mogli izogniti vprašanju o njegovi prihodnosti. Petar Stojanović je vroč, mnogi klubi, tudi veliki, ga želijo privabiti v svoje vrste. Kaj se bo zgodilo januarja? "Verjemite, da sem po tej tekmi s Schalkejem z mislimi v prvi vrsti na počitnicah. S tem, kaj se bo dogajalo v prihodnje, se ne obremenjujem. Dejstvo je, da je moja prva misel še naprej Maribor, Ljudski vrt," je z mirnim glasom odvrnil Ljubljančan v vijoličastem dresu.