© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
11.12.2014 22:31:22

Vilerjeva težava: Tri številke prevelike

Grega Wernig

Primorec v vijoličastem dresu je imel v pričakovanju dvoboja s Schalkejem nemalo preglavic.

"Glej ga, Vilerja," je bilo v sredinem večeru kar pogosto slišati na tribunah pod Kalvarijo. Prihajalo je iz ust podrobnejših opazovalcev vijoličastih, ki jim ni ušlo, da Koprčan ne igra v svojih običajnih kopačkah. Barva je bila drugačna, tudi proizvajalec.

"Drži, res nisem igral v svoji obutvi," je potrdil glavni igralec zgodbe. Kaj se je zgodilo? "Imam težave z nohtom na desni nogi, ki počasi odpada. Bolečina je precejšnja, zato mi ni preostalo drugega, kot da zaigram v večjih nogometnih čevljih. V nasprotnem primeru bi bolelo še bolj in ne vem, če bi sploh lahko nastopil. Izposodil sem si jih od Žige Živka, ki ima za tri številke večje - 43. Obul sem dvojne nogavice in se podal v boj," je pojasnil Mitja Viler, ki sicer slovi po tem, da zelo nerad menja kopačke.

Ko se jih navadi, vztraja v njih, kolikor dolgo je le mogoče. "Nisem jih zamenjal že sedem let, a tokrat mi drugega preprosto ni preostalo. Malce sem bil v skrbeh, kako se bo vse skupaj izšlo, vendar sem se hitro navadil, tako da je kar šlo," je smehljaje pristavil Mitja Viler, ki je po tekmi kar dolgo ostal pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta. Ne zaradi preglavic z nohtom, ampak ker je bila pred njim še zadnja obveznost pred odhodom na zaslužen zimski oddih. Žreb ga je določil za dopinško kontrolo, kjer mu je družbo delal kapetan Marcos Tavares.