© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
11.12.2014 22:23:06

Ibraimi: Vsak večer grem spat kot car

Drago Wernig

Makedonski reprezentant proti Schalkeju ni blestel. Prisilni počitek zaradi bolezni je pustil posledice, toda za Mariborčane je pomembnejše spoznanje, da bo tudi v prihodnje njihovo močno orožje.

Agim Ibraimi zaradi ubijalskega jesenskega ritma po porazu z zasedbo iz Gelsenkirchna ni želel iskati alibijev. »Spomnim se trenerjevih besed v slačilnici. Dejal je, da igramo že 35. tekmo, vendar mora biti kot prva. Po eni strani smo res utrujeni, ampak smo profesionalci, vedno in ne glede na vse nas zanima zmaga. Mora nas. Izpolniti moramo vsa navodila in se potruditi po najboljših močeh. Prvi polčas je bil dober, nadaljevanje nekoliko slabše. Znova smo bili kaznovani za eno redkih napak, česar v domačem prvenstvu nismo navajeni. Schalke je pokazal svojo moč, tudi fizično, zasluženo je zmagal. Mi smo bili v drugem delu preveč 'široki', razdalja med obrambo in napadom je bila prevelika, prav tako nam je zmanjkalo kompaktnosti iz uvodnih 45 minut. Posegali smo po visokih, tako imenovanih alibi žogah, kar je bila voda na nemški mlin, bili smo premalo potrpežljivi,« je dogajanje na igralni površini ocenil in nato potegnil črto pod evropsko zgodbo: »Od lige prvakov smo se poslovili z dvignjenimi glavami. Ker smo dokazali, da lahko tudi mala ekipa z velikim srcem stori marsikaj, lahko je konkurenčna. Seveda bi si želeli še več, radi bi bili še boljši, vendar moramo biti z doseženim zadovoljni.«

Spomladi bodo vijoličasti osredotočeni le še na boj za domači lovoriki. »Tekmeci naj se pazijo. Zdaj naj pa se res vsi pazijo,« je Agim Ibraimi poslal jasno sporočilo konkurentom, vendar jih ni malo, ki se bojijo, da bi Ante Šimundža utegnil ostati brez pomembnega člena ekipe. Da bi torej lahko znova zamenjal klubske barve. »Nimam pojma, da bi se kaj dogajalo v tej smeri. Imam pogodbo do leta 2017. Tukaj sem srečen, vsak večer grem spat kot car. Ostajam v Mariboru,« je bila jasna vijoličasta desetica.