© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
29.07.2014 11:04:55

Razdelili bi si milijon evrov

Drago Wernig - TAKA

Mariboru bi napredovanje v zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov navrglo 2,1 milijona evrov, skoraj polovica bi pripadla igralcem.

Mariborski nogometaši so danes dopoldne opravili še predzadnji trening pred obračunom z Maccabijem iz Tel Aviva, zadnjega v Ljudskem vrtu. Razgibali se bodo namreč tudi v sredinih dopoldanskih urah, tako kot ponavadi, pa bodo taktične podrobnosti pilili v svoji tradicionalni bazi v hotelu Betnava.

Dejstvo je, da je pred vijoličastimi nova izjemno pomembna preizkušnja. Če je bil Zrinjski tekma sezone, je zdaj pred Antejem Šimundžo in njegovimi varovanci tekma, ki jim lahko polepša življenja. Z uspehom proti Izraelcem bi si že zagotovili jesen na mednarodnem prizorišču oziroma tekmovanje v skupinskem delu lige Europa, a še pomembnejše je spoznanje, da bi se uvrstili v zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov, od najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu bi jih ločila le še dva dvoboja.

Vijoličasti bi bili na pragu sanjskega dosežka, kar bi kakopak prineslo tudi bogato denarno nagrado Uefe, napredovanje v play-off lige prvakov je vredno 2,1 milijona evrov. Nogomet je pač tudi velik posel, uspeh se splača, je donosen, velik delež finančne pogače bi razumljivo pripadel tudi igralcem. Oziroma natanko milijon evrov je znesek, ki bi pripadel slačilnici.

Morda se marsikomu sliši zelo veliko, toda kot na dlani je, da si Marcos Tavares in soigralci v primeru uspeha takšno nagrado zaslužijo. Do zadnjega evra, do zadnjega centa. Za pošteno in odlično opravljeno delo naj bo takšno tudi plačilo, je vodilo pod Kalvarijo. Ko bi takšna miselnost prevladovala v večini podjetij na na sončni strani Alp, ko bi delodajalci dobičke delili na tak način, v takšnem razmerju, bi Slovenija morda res imela možnosti postati druga Švica ...