© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
29.07.2014 10:04:55

Grbec spet v Argentini

vszi

Konec tedna bodo v drugi argentinski ligi odigrali tekme prvega kroga nove sezone, na delu bo tudi Javier Antonio Grbec.

Javier Antonio Grbec, v Argentini rojeni nogometaš slovenskih korenin, se je vrnil nazaj domov. Potem ko je nazadnje igral v Ekvadorju za Manto, se bo po novem dokazoval v dresu kluba Club Atletico Temperley. Gre za kolektiv iz Buenos Airesa, ki tekmuje v ligi Primera B Nacional, ta je po kvaliteti druga najmočnejša v Argentini. Grbec je za svoj novi klub že odigral nekaj prijateljskih tekem in se tudi vpisal med strelce, tekmovalni debi pa ga čaka v soboto, ko bo Temperley gostoval pri Huracanu.

Osemindvajsetletni Grbec je doslej v svoji karieri zamenjal že kar nekaj delodajalcev. Kariero je začel pri Liniersu, nato je igral za Deportivo Moron in potem odšel v Slovenijo, kjer je nosil dresa ptujske Drave in Aluminija. Leta 2009 se je vrnil v Deportivo, zatem pa igral še za Brown de Adrogue in Quilmes, nakar je odšel v Čile in tam nosil dresa Uniona iz San Felipeja ter Nublenseja.