© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
29.07.2014 09:36:35

Veliki derbi že v 3. krogu

vszi

Novega trenerja Juventusa Massimiliana Allegrija obisk San Sira, kjer je pred časom vodil Milan, čaka že v tretjem krogu nove sezone serie A.

Včeraj so v Italiji izžrebali pare nove sezone, prvi veliki derbi bodo gledalci videli že v tretjem krogu, ko se bosta na San Siru udarila velikana Milan in Juventus, ki je sicer tudi aktualni državni prvak. Derbi bo tokrat še toliko bolj zanimiv, ker je nedolgo tega na klop Juventusa sedel Max Allegri, torej nekdanji trener Milana. Mestni derbi med Milanom in Interjem bo v 12. krogu, torej ob koncu novembra, takrat bo na sporedu tudi tekma med Laziom in Juventusom. Torinski derbi bo v 13. krogu, ko bo tudi tekma Roma - Inter, rimski derbi med Romo in Laziem pa v 18. krogu.

Pari prvega kroga, ki bo odigran 30. in 31. avgusta, so sicer naslednji: Atalanta - Verona, Cesena - Parma, Chievo - Juventus, Genoa - Napoli, Milan - Lazio, Palermo - Sampdoria, Roma - Fiorentina, Sassuolo - Cagliari, Torino - Inter, Udinese - Empoli. Sezona 2014/15 se bo končala 31. maja 2015, celoten razpored pa si lahko ogledate tukaj.