© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
29.07.2014 00:19:26

Osip v Southamptonu

manutd.com

Southampton je bil prav gotovo eno od presenečenj zadnje sezone v angleški premier ligi. Svetniki so na koncu osvojili osmo mesto.

Southampton se je med premierligaše vrnil pred dvema letoma, prvo sezono je končal na 14. mestu, drugo na osmem. Da so moštvo sestavljali zelo zanimivi igralci, je vidno v tem prestopnem roku, saj eden za drugim zapuščajo stadion St. Mary's in odhajajo v klube z veliko bolj zvenečimi imeni.

Kot prvi se je od kluba konec maja poslovil trener Mauricio Pochettino, ki je odšel k Tottenhamu in s seboj odpeljal tudi svoje bližnje sodelavce. Dvainštiridesetletni Argentinec želi zdaj k Spursom pripeljati še dozdajšnja člana Southamptona Morgana Schneiderlina in Jayja Rodrigueza.

Tako francoski vezist kot angleški napadalec sta stara 24 let in naj bi bila zelo blizu podpisu pogodbe z Londončani. Pri Southamptonu naj bi za Schneiderlina, ki je bil del francoske izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Braziliji, želeli iztržiti okoli 35 milijonov evrov. Medtem pa Rodriguez še okreva po poškodbi kolenskih vezi, ki jo je utrpel v začetku aprila v dvoboju z Manchester Cityjem. Zaradi tega je moral izpustiti nastop na svetovnem prvenstvu, na igrišče pa naj bi se vrnil oktobra.

Če se zgodi, da bo omenjeni dvojec odšel k Tottenhamu, se bo pridružil Rickieju Lambertu, Luku Shawu, Adamu Lallani, Dejanu Lovrenu in Calumu Chambersu, ki so si že našli novega delodajalca. Kot zadnji je k Arsenalu odšel prav Chambers. Tercet Lambert-Lallana-Lovren zdaj domuje na Anfieldu, medtem ko je Shaw odšel k Manchester Unitedu. S prodajo petih igralcev je Southampton prejel skoraj 120 milijonov evrov.

Medtem so v klubu za Pochettinovega naslednika angažirali Nizozemca Ronalda Koemana, ki je prišel iz Feyenoorda. Igralski kader pa so okrepili z Dušanom Tadićem in Grazianom Pellejem. Petindvajsetleni srbski vezist je pršel iz Twenteja in Southampton stal 13 milijonov evrov, 29-letni italijanski napadalec pa je za deset milijonov evrov prišel iz Feyenoorda.

SOUTHAMPTONOVA POLETNA RAZPRODAJA
Luke Shaw     Manchester United    37,50 mil. €
Adam Lallana    Liverpool            31,00 mil. €
Dejan Lovren    Liverpool            25,30 mil. €
Calum Chambers  Arsenal             20,23 mil. €
Rickie Lambert  Liverpool             5,50 mil. €
SKUPAJ                     119,53 mil. €