© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
28.07.2014 16:25:41

Chambers podpisal za Arsenal

arsenal.com

Kar se je napovedovalo, se je tudi uresničilo. Southampton je izgubil še enega nogometaša, v Arsenal se je preselil mladi branilec Calum Chambers.

Kot vse kaže, so se pri Southamptonu odločili, da prodajo celotno prvo enajsterico iz pretekle sezone. Potem ko so že pred časom odšli Luke Shaw, Adam Lallana in Ricky Lambert, je včeraj Southampton zapustil tudi Dejan Lovren, ki je odšel v Liverpool, danes pa mu je sledil še Calum Chambers. O tem, da se Arsenal zanima za Chambersa smo poročali že pred dnevi, danes pa je londonski klub novico tudi uradno potrdil. 

"Zelo smo veseli, da se je Chambers odločil, da se nam pridruži. Je zelo mlad, to, kako se je prilagodil na tekme v premier ligi, pa dokazuje, da je zelo kvaliteten. Ima veliko lastnosti, ki jih iščemo pri mladih igralcih in prepričan sem, da bo uspel pri nas," je o novi akviziciji spregovoril strateg topničarjev Arsene Wenger

Devetnajstletni Chambers, za katerega je bila pretekla sezona prva v angleški prvi ligi, je bil ob prestopu kajpak presrečen: "Zelo sem vesel, da sem podpisal za Arsenal. To je ekipa, ki sem jo zelo občudoval zaradi načina igre in je ekipa, ki je v zadnjih letih zmeraj bila v vrhu evropskega nogometa. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil tudi vsem v Southamptonu, da so mi omogočili sanjski prestop."

Pri Arsenalu niso razkrili višine odškodnine, špekulira pa se o dvajsetih milijonih evrov.