© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
28.07.2014 15:52:58

Advocaat že v Srbiji

fss.rs

Izkušeni nizozemski strokovnjak Dick Advocaat se je predstavil kot novi srbski selektor.

Kar se je napovedovalo, se je uresničilo, Dick Advocaat je tudi uradno postal novi selektor reprezentance Srbije. Za slednjo so težka leta, orli so obstali v kvalifikacijah za zadnji dve veliki tekmovanji. Zdaj navijači verjamejo v boljše čase, izbrano vrsto je pač prevzel stari trenerski maček, ki ima za seboj marsikaj. Advocaat je v preteklosti vodil in številne reprezentance in številne klube, v Srbijo je prišel z ogromno mero izkušenj. In tudi optimizma, verjame namreč, da je prihodnost svetla.

"Nepomembno je, kaj je bilo, moramo se osredotočiti na prihodnost. Jasno mi je, da sem prevzel kvalitetno zasedbo, za sodelovanje sem se dogovoril z zvezo z vizijo. Denar ni bil pomemben faktor v moji odločitvi, bolj me motivira potencial igralcev in to, da lahko uspem so to zasedbo nogometašev. To je bilo odločilno," je na tiskovni konferenci dejal 66-letnik. Srbijo je sicer nazadnje vodil Ljubinko Drulović, ki je bil le vršilec dolžnosti selektorja, pred tem je na klopi sedel tudi Siniša Mihajlović.

V Mihajlovićevi eri je še kako odmevalo to, da je od nogometašev zahteval, da morajo pred tekmo vsi peti himno. Zaradi tega Adem Ljajić ni igral za Srbijo, Advocaat pa v takšne skrajnosti ne bo šel. "Kdor želi peti himno, naj jo poje, kdor se želi koncentrirati, naj se koncentrira," je še dodal Nizozemec.