© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
28.07.2014 11:58:03

Simeone pripeljal novo okrepitev

Reuters

Potem ko so Atletico Madrid zapustili Diego Costa, Adrian, Felipe Luis in Thibaut Courtois, so pri španskih prvakih zelo aktivni na nogometni tržnici, kjer iščejo nove nogometaše. Naslednji, ki se je preselil v vrste Atletica je francoski reprezentant Antoine Griezmann.

Odličen francoski krilni nogometaš, ki je letos igral tudi na svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer je v francoski reprezentanci več kot solidno nadomestil odsotnost prvega zvezdnika Francka Riberyja, se v Madrid seli iz baskovskega San Sebastiana. 

Real Sociedad bo za triindvajsetletnika iztržil kar 30 milijonov evrov, s čimer bo Griezmann postal drugi najdražji nogometaš Atletica v zgodovini, za kolumbijskim napadalcem Radamelom Falcaom.

V prejšnji sezoni je Griezmann v španskem prvenstvu za Real Sociedad dosegel 16 zadetkov, v svoji karieri pa je modro-beli dres baskovskega prvoligaša oblekel kar 201-krat, dosegel pa je 52 zadetkov.

Francoz je postal tretja letošnja okrepitev Atletica, pred njim sta v klub prišla še Hrvat Mario Mandžukić in seveda tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak