© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
28.07.2014 11:30:17

Keku jadranski derbi

Andrej Križ

"Slovenska" Rijeka še naprej navdušuje. Matjaž Kek in Miral Samardžić sta v nedeljo na Kantridi gostila splitski Hajduk in v jadranskem derbiju slavila s 4:2.

Riječani so goste iz Splita povsem razbili, po prvem polčasu so vodili s kar 4:1, Hajduk pa je uspel pred koncem poraz le omiliti. Glavni junak Kekove čete je bil odlični mladi napadalec Andrej Kramarić, ki je dosegel tri gole in postal šele šesti nogometaš, ki je dosegel hat-trick proti Hajduku v prvi hrvaški ligi, odlično pa je odigral tudi slovenski reprezentančni branilec Miral Samardžić

Za Matjaža Keka in njegovo četo je to že deseta zaporedna zmaga na uradnih tekmah. Niz Rijeke se je začel že v prejšnjem prvenstvu, na začetku letošnje sezone pa so Riječani zmagali v hrvaškem superpokalu, na obeh tekmah kvalifikacij za ligo Europa proti Ferencvarošu in tudi na obeh tekmah državnega prvenstva. 

"Za nami je en zares lep niz zmag, vse super, ampak imamo tudi določene težave. Skrbi me, ker nimam rotacije za naše veziste, ki na tekmah izgubljajo veliko energije, a poskušali bomo najti rešitev. Zdaj nas čaka pot na Ferske otoke, kjer bomo igrali tekmo kvalifikacij za ligo Europa na umetni travi. Vem, da se sliši enostavno, toda treba se je pripraviti, odigrati tekmo in potrditi vlogo favorita. Gremo iz tekme v tekmo, na vsakem obračunu poskušam izvleči maksimum iz ekipe in upam, da se bo ta niz še nadaljeval," je po tekmi povedal Matjaž Kek. 

Zmaga proti jadranskemu tekmecu navijačem Rijeke pomeni zelo veliko, na Kantridi se jih je tokrat zbralo kar devet tisoč, po tekmi pa so kajpak domov odhajali zadovoljni. "Vedno je sladko zmagati na prestižnem jadranskem derbiju. Tekma je bila polna dobrih potez in lepih zadetkov. Na koncu smo sicer tako mi kot gostje malce padli v tempu, veseli pa me, da je bilo na igrišču vse korektno in da je bila tekma prava reklama za hrvaško ligo. Čestitam fantom za zmago in gremo naprej," je še pristavil nekdanji slovenski selektor.