© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
28.07.2014 16:09:15

Naj bo to prelomnica

Grega Wernig

Mladi Nik Kapun je na tekmi s Chelseajem zabil mojstrski zadetek in še enkrat več potrdil, da se razvija v vedno boljšega nogometaša.

Zvezdnikov je v nedeljo v Stožicah kar mrgolelo. Seveda predvsem v modrih dresih, a tudi v zelenem se je pojavil fant, ki je zablestel v polnem sijaju. In zasenčil marsikoga. Njegovo ime je Nik Kapun, star je šele 20 let, a igra, kot da bi imel v nogah že nekaj sezon na najvišji ravni. Gol, ki ga je zabil, je bil eden od vrhuncev spektakla v Ljubljani.

"Tega ne bom pozabil nikdar, to so spomini, ki bodo ostali za vse življenje," se je smejalo mladeniču, ki je v članski ekipi Olimpije debitiral pred letom in pol. Oktobra 2012 mu je tedanji trener Andrej Razdrh prvič ponudil priložnost na večnem derbiju, v Ljudskem vrtu je pustil zelo soliden vtis. Še bolj je navdušil, ko je zabil svoj prvi gol za Olimpijo: maja lani ga je dosegel na Bonifiki in zeleno-belim priigral prvo zmago v Kopru po neverjetnih 26 letih. Zdaj pa še mojstrovina na tekmi s Chelseajem!

LEPŠEGA ŠE NIKDAR
Ni kaj, fant ima nekaj v sebi, je fant za velike stvari. Kljub mladosti se ne boji nikogar. Upa si prevzeti odgovornost, je borben, ima odličen pregled nad igro. Njegove podaje so izjemno natančne, pa tudi po žogi zna mojstrsko udariti. Tako kot je to storil, ko se je znašel pred Matejem Delačem. Premagal ga je z izjemnim volejem, tega verjetno ne bi ubranil nihče. "Mislim, da lepšega gola nisem dal še nikdar. Zagotovo pa ne v članski ekipi. To je bil res eden najlepših golov, ki sem jih zabil v svoji karieri," je hitel razlagati nekdanji mladinec Interblocka, ki je do zdaj za Olimpijo v 1. SNL odigral 33 tekem.

Nedeljski obračun ni štel za točke, a v Stožicah je bilo vseeno skorajda več gledalcev kot v pretekli sezoni na vseh domačih skupaj, če malce pretiravamo. "Česa takšnega še nisem doživel," je bil nad polnim stadionom navdušen Kapun: "Igrati tekme v takšnem vzdušju je res nekaj izjemnega. Avtomatično si toliko bolj motiviran, ko vidiš polne tribune, dobiš dodaten zagon, še toliko več daš od sebe. Res škoda, da sicer prihaja na naše tekme tako malo gledalcev. Če bi jih bilo vsakič vsaj pol toliko, kot jih je bilo tokrat, bi bilo res precej lažje igrati." Obetavni mladenič, s katerim je bil zagotovo zadovoljen tudi selektor članske reprezentance Srečko Katanec, ki si je tekmo med slovenskim reprezentantom in angleškim velikanom ogledal v živo, se nadeja, da bo nedeljski spektakel v Stožicah za Olimpijo začetek boljših časov; in s stališča rezultatov in obiska. "Lepo bi bilo, če bi bila to prelomnica, neki nov začetek. Vsi si srčno želimo, da bi se stvari uredile, da bi se tudi navijači vrnili. In da bi šli skupaj naprej v boljše čase," si želi Kapun, tudi član mlade izbrane vrste.

PRVENSTVO JE NAJPOMEMBNEJŠE
Če se je Olimpija tako dobro upirala enemu najboljših klubov v Evropi, je jasno, da je tudi v prvenstvu sposobna dosegati boljše rezultate kot v pretekli sezoni, ki - roko na srce - ni bila realen odsev kakovosti ljubljanskega kluba. "Predvsem v prvem polčasu smo se res odlično kosali s Chelseajem. Dokazali smo, da se lahko enakovredno borimo tudi s takšnimi asi. In če smo se z njimi, potem se moramo tudi z ostalimi v prvenstvu. Če v ligi ne bomo zmagovali, bo vse zaman. Prvenstvo je najpomembnejše, s Chelseajem smo vendarle odigrali le prijateljsko tekmo," se zaveda obetavni vezist, ki je v kratkem času postal zelo pomemben član svojega kluba. Zato priznava, da je zadovoljen s tem, kako se razvija njegova kariera.

"Za zdaj sem res zadovoljen, tega ne skrivam. Ampak zavedam se, da imam še veliko prostora za napredek, zato grem počasi naprej, ne prehitevam razvoja. Toda za zdaj vse poteka lepo. Redno igram, to je najpomembneje. Toda nikamor se mi ne mudi," ostaja na trdnih tleh fant, ki je zatresel mrežo velikana s stadiona Stamford Bridge.