© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
29.07.2014 09:47:22

Levica je naravnana

Grega Wernig

Od njega bo odvisno marsikaj. Če bo Dare Vršič v dvobojih z Maccabijem iz Tel Aviva razpoložen, če bo razkril vso svojo kakovost, bo Maribor nedvomno na dobri poti napredovanja v zadnji kvalifikacijski krog za ligo prvakov.

Najprej bo treba biti čim boljši v jutrišnjem večeru pod Kalvarijo. Izkušeni vezist je prepričan, da bodo vijoličasti kos izzivu, da so sposobni odigrati odlično tekmo in si zagotoviti dobro izhodišče za povratni dvoboj, ki bo 5. avgusta v Larnaki.

Dare Vršič je bil pred včerajšnjim popoldanskim treningom odlično razpoložen. "Kako pa naj bom!? Saj vendar čakamo na lepo tekmo," je odvrnil 29-letni Apačan. A dejstvo je, da bo tudi težka. "Kar je lepo, ni težko," je imel izkušeni vezist pripravljen odgovor. "Seveda se zavedamo, da bo nasprotnik kakovosten, dober, a tudi mi bomo. O tem sem prepričan."

So tako sproščeni tudi soigralci ali je v slačilnici le čutiti kaj živčnosti? "Nisem je občutil in tudi ne vem, zakaj bi bila prisotna. Ta ekipa je odigrala že veliko takšnih preizkušenj proti tekmecem primerljive kakovosti. Za veliko večino igralcev to ni nič novega."

S psihološkega stališča je bil dvoboj z Zrinjskim zahtevnejši. "Drži, ker je bilo popolnoma jasno, da si spodrsljaja ne smemo privoščiti, preprosto smo morali napredovati. Vedeli smo, kaj nam tekma prinaša, od tega nismo mogli pobegniti. Zdaj je glede tega nekoliko lažje. Ker vemo, da bi imeli primeru, če bi nam morda spodletelo, še eno priložnost, toda o tem seveda nočemo razmišljati. Verjamem, da vsi v ekipi verjamemo, da nam lahko uspe. Da je to stvarnost," je optimist Dare Vršič.

Recept je znan. "Kot na dlani je, da potrebujemo dve odločni tekmi, na vsaki od teh pa gotovo ne bomo imeli štirih 'mrtvih' priložnosti, kot smo jih imeli proti Zrinjskemu. To so dvoboji, ko se nam bo ponudila priložnost, bo treba doseči gol. Realizacija mora biti boljša, zbranost moramo vseskozi ohraniti na najvišji ravni, še zlasti v ključnih trenutkih. Potem se lahko nadejamo ugodnega izida, seveda bomo potrebovali tudi pomoč navijačev, njihova energija nam ogromno pomeni. Ter tudi vsaj kanček sreče, ki je v obračunih, ki jih odločajo malenkosti, nadvse pomembna."

Ugoden izid pomeni ... "V prvi vrsti je to seveda zmaga, čeprav denimo tudi 0:0 ni slab rezultat. Sploh če vemo, da Maccabi povratne tekme ne bo igral na svojem stadionu. Namen je seveda premagati nasprotnika, vendar to ne pomeni, da bomo od prve minute jurišali proti vratom oziroma se brezglavo zaleteli v napad. Tega si ne smemo privoščiti. Biti moramo mirni, potrpežljivi. V niti enem trenutku ne smemo pozabiti, da nas v sredo čaka šele prvi del dvoboja in da je zmagovalec lahko odločen tudi v 95. minuti povratne tekme," opozarja močan vijoličasti adut, ki podrobnosti o vseh značilnostih zasedbe iz Tel Aviva še ne pozna. "Analiza nas še čaka, gotovo bomo dobili vse potrebne informacije. Ampak moji soigralci so že merili moči z Maccabijem iz Haife in menim, da nas tokrat čaka nekaj podobnega."

Trenutna forma našega sogovornika je za slovenske prvake vsekakor obetavna. "Sem vedno boljši in prizadeval si bom, da bi se pripravljenost tudi v prihodnje le še stopnjevala. Prav tako kot pripravljenost ekipe in verjamem, da bomo jutri res odigrali odlično tekmo. Daleč od tega, da bi nas bilo česarkoli strah," zagotavlja mojster prostih strelov in dodaja, da je tudi njegova levica pripravljena: "Samo čaka na udarec. Merilne naprave so nastavljene do milimetra natančno."