© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
29.07.2014 10:38:54

Vem, da bomo pravi

Drago Wernig - TAKA

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović o Maccabiju iz Tel Aviva govori z izbranimi besedami, toda hkrati je prepričan, da so se vijoličasti Izraelcem sposobni postaviti po robu in jih izločiti iz nadaljnjega tekmovanja. Tudi zato, ker imajo s tovrstnimi dvoboji že dovolj izkušenj in dobro vedo, kako se zahtevne naloge lotiti.

Bili smo skoraj prepričani, da se bo po tekmi z Radomljami "žrl", ker podoba vijoličastih ni bila na želeni ravni. In da bo tako bržkone še po kakšni prespani noči, a ni bilo tako.

"Pričakovali smo zahtevno nalogo, vse izhaja iz Evrope. Ko si prisoten na mednarodnem prizorišču, je doma najpomembnejše zmagovati. Hočeš nočeš so misli drugje, osnovnega pomena je opraviti, kar je treba. Ni nam uspelo, da bi tekmo rešili že v zgodnji fazi, a smo jo v končnici, in kar zadeva Radomlje, je to to," je z mirnim glasom pripovedoval športni direktor Maribora.

Prvenstvo je zdaj potisnjeno v ozadje, misli slovenskih šampionov so osredotočene zgolj na prvi dvoboj 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, jutri bo pod Kalvarijo gostoval Maccabi iz Tel Aviva. "Zelo se veselim tekme, ker vem, da bomo pravi. Imamo dovolj izkušenj, da vemo, kako in kaj, čeprav je neizpodbitno dejstvo, da igramo proti vrhunski ekipi," pravi Zlatko Zahović.

V pričakovanju prvih tekem se je nemogoče izogniti razmišljanju o tem, kakšno izhodišče bi bilo primerno za povratni obračun. "Zmaga, zanima nas zmaga," je odločen snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo. Kakšna bi zadostovala? "Kakršnakoli. Edino pomembno je zmagati," je odvrnil ZZ in v nadaljevanju utemeljil: "Odkar sem športni direktor Maribora, smo se po zmagi na prvi tekmi vedno uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Tudi to seveda razkriva, kako pomembno je biti uspešen. Ko smo izgubili, nam preobrat še ni uspel."

Maccabi seveda ni neznanka, informacij o Izraelcih je dovolj. "Prej o tem nismo želeli govoriti, toda danes lahko priznam, da smo bili že med dvobojem z Zrinjskim z obema očesoma pozorni tudi na moštvo iz Tel Aviva. S prvakom Bosne in Hercegovine smo se vendarle le ogrevali."

In kakšne so osnovne ugotovitve o jutrišnjih gostih Ljudskega vrta? "Kot sem že dejal, ni nobenega dvoma o tem, da so vrhunska ekipa. So tehnično dovršeni in zelo hitri, igralci so vsi po vrsti nogometno izobraženi in z lahkoto rešujejo situacije 'ena na ena', veliko je dvojnih podaj in ostalih lastnosti, ki med moštvi delajo razlike. A ne glede na vse, kar sem videl, kljub odličnosti Maccabija pričakujem našo zmago," je Zlatko Zahović velik optimist.