© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
18.03.2014 14:42:37

Matjaž Sekelj: Dobro, da Olimpija sploh še obstaja

Grega Wernig

Naš edini preostali profesionalni klub, ki se mu ne obetajo lepi časi. Matjaž Sekelj pravi, da Olimpija ima svoje mesto v ligi EBEL, a koliko časa, je vprašanje.

"Vpliva uspeha na OI ni videti nikjer. Tega se ne da tržiti, izven Slovenije bi bilo to sicer povsem normalno. Gospodarska situacija gre proti takemu dnu, da očitno tudi izjemni uspehi ne reprezentanci ne panogi ne morejo pomagati," pravi Sekelj.

O prihodnosti slovenskega hokeja je dejal, da so časi taki, da se vsi borijo za obstanek. "Ni fino govoriti o črnogledosti, pretirano optimistični pa tudi ne moremo biti," pravi in dodaja: "Preživetje Olimpije je vsak dan težje. Povratka profesionalnih Jesenic ni na obzorju, amaterski hokej, povezan z ligo INL, lahko še živi. Vprašanje je, koliko časa, kolikšna je volja igralcev, koliko časa bodo žrtvovali svoj čas za potovanja in ostalo."

"Na drugi strani pa mi igramo v ligi, kjer tekmeci ne čutijo krize. Avstrijci imajo še višje proračune, pri nas prihaja do konstantnih padcev. Ne vemo, kako dolgo bomo še zdržali. Obisk upada, vemo, da ga rezultati dvignejo, a investirati v rezultate je danes težko," se zaveda Sekelj, ki je omenil, da sliši veliko očitkov, imenovanja krivcev za stanje pri Olimpiji letijo tudi na njegovo ime. "Malokrat pa se pomisli, da je sploh dobro, da klub še obstaja."

Ne skriva, da so težave vedno večje, tudi izjemni dogodki ne prinesejo ničesar, kar bi pomagalo delovanju, normalnemu razvoju: "Razmišljanje, da je dobro, da sploh še lahko igramo na tej ravni, je še kako potrebno."

V mandatu tega vodstva HZS je prišlo do tega, da ni več Jesenic, Olimpija se krčevito bori za obstanek, smernice za naprej niso ravno pozitivne.

Naš sogovornik pravi, da Olimpija ima svoje mesto v ligi EBEL, da se s tem strinjajo tudi Avstrijci; vsi si v štiriletnem obdobju želijo, da bi imeli v tem slovenskega predstavnika. "Vprašanje pa je, kako lahko z vedno manjšim in manjšim proračunom sploh tekmujemo. Znani smo po tem, da imamo zahtevno občinstvo. Ali se bomo kdaj sprijaznili s tem, da je dobro biti malo de Coubertinovski, da samo sodelujemo, da smo samo zraven, je pa vprašanje časa. Verjetno naša usoda še nekaj časa ne bo drugačna," je pojasnil Sekelj, ki je imel kar nekaj kritik na delo naše krovne organizacije. "V mandatu tega vodstva HZS je prišlo do tega, da ni več Jesenic, Olimpija se krčevito bori za obstanek, smernice za naprej niso ravno pozitivne. Na eni strani imamo velik uspeh, na drugi pa velike težave," je povedal direktor ljubljanskega kluba: "Mislim, da si nikoli ne bi smeli dovoliti, pa kakorkoli je že bilo videti, da se na Jesenicah zgodi propad kluba. Jasno je, da so povratki vedno težji kot pa trud, da bi takrat nekaj naredili, da ne bi propadli."

So stvari, ki bi želel, da se bolj pogledajo, in se spozna, kaj je res nujno za slovenski hokej, pravi Sekelj: "Če pridemo do faze, da ne bomo imeli profesionalnega kluba, potem lahko pozabimo na sanje o OI. Tega ne bo več. Hkrati pa, če se tukaj ne bo država izrekla, kaj želi, in na določen način pomagala, se predvsem kolektivnemu športu ne piše dobro."