© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
18.03.2014 00:00:00

Gorazd Drinovec: Odgovor »nikjer« ne prepriča

Arsen Perić

Kranjčani se lahko pohvalijo kot edini klub, ki ima prav vse selekcije. Težko šestletno obdobje brez dvorane so prebrodili in se postavili na močne noge. Vedo, da je njihov domet s člansko ekipo liga INL, pogrešajo pa predvsem podporo države in medijev.

Z zanimanjem otrok za hokej v Kranju so zadovoljni. Cilj, da se vpiše 20 otrok na sezono, presegajo, s pomočjo občine so zadovoljni, tudi s pogoji dela, čeprav bi si želeli dvorano povečati. "Glavna usmeritev je, da vzgojimo še kakšne reprezentante. Na OI smo imeli tri, Andreja Tavžlja, Žigo Pavlina in Anžeta Kuralta. Zelo smo ponosni, to je še večji motiv za razvijanje prihajajočih generacij," je uvodoma dejal Drinovec in dodal mnenje o vplivu uspeha na OI: "Kratkoročno ne bo viden, na daljše obdobje pa bo. Hokej je postal prepoznaven, in to vse od OKS navzdol. HZS poskuša izboljšati položaj hokeja, še vedno so tu nekorektne obravnave v primerjavi z individualnimi športi. Na tem se veliko dela. Vse je na koncu povezano. OKS, mediji, sponzorji. Z vsemi temi bi imeli več možnosti za širjenje igralske baze, s tem bi vsi pridobili."

Največje težave jim predstavljajo finance. Članska ekipa je amaterska, želijo si, da bi fantom lahko nudili vsaj kakšno štipendijo: "Problem je prioriteta igralcev. Hodijo v službo, šolo, od hokeja nimajo nič. Hočemo obdržati kakovost, ne pa da se ukvarjamo s tem, koliko jih bo zapustilo klub, ker so se jim spremenili življenjski cilji."

Tudi naši fantje bi se morali ozirati v ti ekipi, da bi tam enkrat zaigrali.

Letos so zato hočeš nočeš pri Triglavu pomladili ekipo, a vseeno so ponosni na doseženo v ligi INL, nekaj najboljših moštev so pošteno namučili. "Liga je postala še bolj kakovostna, ni slaba, kot nekateri menijo. Za naš prostor je najboljša, kar se tiče razvoja mladih igralcev," je nadaljeval Drinovec, ki se sicer strinja s trendom dveh moštev v ligi EBEL: "Tudi naši fantje bi se morali ozirati v ti ekipi, da bi tam enkrat zaigrali."

O HZS v Kranju nimajo slabih besed: "Trudijo se, da bi klube obdržali nad gladino. Ogromno stvari se je izboljšalo, pozdravljam, da so šli na pomoč vsem klubom - to ogromno pomeni, s tem lahko živijo."

Najbolj pri Triglavu pogrešajo prostor v medijih, odnos države pa otežuje zbiranje sponzorskih sredstev. "Lažje se je pogovarjati s sponzorji, ki vedno vprašajo, kje se bomo pojavljali. Naš odgovor 'nikjer' jih ne prepriča," se ne čudi trener članskega moštva, ki je izpostavil še zakon o prepovedi točenja alkohola ter naslednje: "Država bi morala tudi razmisliti o tem, da bi davčno olajšavo omogočila sponzorjem. Ne razumem, da ne dojamejo, da bi s tem denar krožil, da bi na koncu država dobila več, kot bi dala."